Polin’in King Cobra Kaydırağı Maxx Royal’de

1500'ü aşkın su parkı projesiyle su kaydırakları/su parkları tasarım, üretim ile montajını yapan Polin, patentli "KING COBRA" su kaydırağı, Antalya Belek'te hizmete giren Maxx Royal Golf&Spa Otel bünyesinde yer alan Cobra Kingdom Su Parkı'nda açıldı.

1500’ü aşkın su parkı projesiyle su kaydırakları/su parkları tasarım, üretim ile montajını yapan Polin, patentli “King Cobra” su kaydırağı, Antalya Belek’te hizmete giren Maxx Royal Golf&Spa Otel bünyesinde yer alan Cobra Kingdom Su Parkı’nda açıldı.

“King Cobra” su kaydırağı, sektörde en güçlü görsel etkiye sahip kaydırak olmasının yanı sıra, kendine has tasarım konfigürasyonu, ürünün kendi malzemesiyle sahip olduğu özel formu/teması, kompozit sektöründe ancak yılların birikimi ve özeniyle ortaya çıkabilecek özel boyama tekniği ve benzersiz kayma parkuruyla, dikkat çekiyor. Sadece kaydıraktan kayanlara değil, seyredenlere de apayrı bir heyecan yaratmak üzere tasarlanan bu kaydırak, su parklarının görselliğine yeni bir boyut getiriyor.

Polin’in proje ekibi’nden Proje ve Ar-ge Mühendisi  Uğur Değirmenci King Cobra’yı şöyle anlattı: ““King Cobra” deneyimi özel tasarlanmış kobra temalı 2’şer kişilik 2 botun yan yana 2 kaydırakta aynı anda kaymaya başlamasıyla start alıyor. Bu çift kişilik  botlarla eğlenceli bir yarış parkurunda buluyor kendini kaydırağı deneyenler. Kıvrıla kıvrıla, zaman zaman  açık, zaman zaman karanlık, zaman zaman ışık efektli kısımlardan geçerken hızlanıyorlar, virajlar geçiyorlar, dairesel hareketler yapıyorlar ve hep yarışarak bu virajlı parkurun sonunda karanlık kısma tekrar giriyorlar. Ve hiç beklenmedik bir anda, hala yolculuk devam ediyor diye düşünürken, aniden virajlı parkurun sonuna ulaşılıyor.”

 

Polin’in Tasarım ekibinden Mimar Zeynep Canbaz projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Toplam aquapark alanı yaklaşık 10.000 m2, bu alanın yaklaşık 2.000 m2 ‘si ise sık ağaçlık alan. Zira bu alan aquapark tasarımında da korundu. Aynı zamanda ana grubun yer aldığı alanda da kaydırak tasarımları yine mevcut ağaçlara zarar vermeyecek şekilde yapıldı. Tesiste toplam 10 kaydırak, AT ve çocuk animasyonları var. Aquapark için parkın belirlediği tema ‘şato’ idi. Park özellikle ana kulede bu temayı vurgulamak istedi. Kaydırakların startlarının konumlarını ve kotlarını bu temaya uygun olacak şekilde tasarladık. Bu doğrultuda, tasarımın çeşitli aşamalarında perspektif çalışmaları yaparak, projeyi görselleştirdik. Bittiğinde hepimizin içine sinen bir proje oldu.”

Bu ürüne ilk evsahipliğini yapan Maxx Royal’in Haziran’da açılan bu tesisten sonra, 2. King Cobra kaydırağı ise 11 Temmuz’da Rusya’da yine Polin’in gerçekleştirdiği Djubga Aquapark’ta açıldı. Polin, 2012 ortasına kadar, kontratı tamamlanmış 1’i Amerika, 2’si Orta Doğu ve 2’si Asya’da olmak üzere 5 King Cobra montajı daha tamamlayacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın