“Plastik Harika Bir Malzeme, Ancak Doğaya Karışmadığından Emin Olmamız Gerekiyor”

Danimarka Plastik Federasyonu Başkanı Thomas Drustrup plastik malzemesinin iklim değişikliğine karşı savaşta önemli bir rol üstlenebileceğini belirtiyor.

Kopenhag’da bulunan Danimarka Plastik Federasyonu plastiğin doğru kullanılması halinde gezegen üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğinin insanlara anlatılması gerektiğinin altını çiziyor.

Plastiğin bir görüntü sorunu olduğunu belirten Drustrup. konuyla ilgili görüşlerini “Plastik harika bir malzeme, ancak doğaya karışmadığından ve doğru yerlerde kullandığımızdan emin olmamız gerekiyor.” şeklinde özetliyor.

Drustrup, önemli bir örnek olarak yeşil enerjiye geçişte plastiğin rolüne işaret ediyor.

“Mantıklı olduğu yerde” plastik kullanılabilir

Plastindustrien olarak da bilinen Danimarka Plastik Federasyonu, oyuncak markası Lego ve medikal üreticisi Coloplast dahil olmak üzere 270 plastik üreticisi şirketi temsil ediyor .

İnşaat endüstrisinin iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edebileceği, biyoçeşitliliği nasıl artırabileceği ve sosyal çevreyi nasıl destekleyebileceğine odaklanan bir konferans olan ve bu sene Kopenhag’da düzenlenen  UIA Dünya Mimarlık Kongresi için Danimarka Plastik Federasyonu’nun katkısı, sürdürülebilir inşaat uygulamalarını göstermek için inşa edilen Plastic Pavilion oldu.

Mimarlık ofisi Terroir tarafından tasarlanan pavyon, neredeyse tamamen plastikten ve çoğunlukla geri dönüştürülmüş plastikten inşa edilmiş. Pavyonun içerisinde ise Danimarka Plastik Federasyonu’nun plastiğin en uygun malzeme olduğuna örnek gösterdiği çalışmalara yer verilmiş.

Sökülebilir şekilde tasarlanan Plastic Pavilion, cam elyafı olarak da bilinen cam takviyeli plastikten yapılmış I-kirişlerle çerçevelenmiş. Geri dönüştürülmüş plastik ve ahşabın bir karışımından yapılmış parçalar onları ağırlaştıran taşlarla dolu 3D baskılı ayakların üzerine oturtulmuş.

Danimarka Plastik Federasyonu Başkanı Drustrup, plastiğin dünya çapında milyarlarca test kitinin üretilmesini sağladığı Covid-19 salgınının, plastiğin toplum için devam eden önemini kanıtlamada bir dönüm noktası olduğunu vurguluyor. Drustrup, sorunun malzemenin kendisinde değil, kullanımdan sonra onunla başa çıkmak için yürürlükte olan sistemlerde olduğunu belirtiyor.

Danimarka Plastik Federasyonu kısa süre önce, plastik endüstrisinin plastik atık sorununu nasıl çözebileceğini özetleyen “Responsible Plastics Production” başlıklı bir strateji belgesi de yayınlamış.

Etiketler

Bir yanıt yazın