Plastiğe Alternatifler Malzemeler Keşfetmek İsteyenler İçin Yeni Bir Site: Plastic Free

Plastic Free, çalışmalarında plastiğe alternatifler mazlemeler keşfetmek isteyen yaratıcılar için yeni bir web sitesi.

Küresel kirliliğe karşı çözümler sunan A Plastic Planet isimli inisiyatif sürdürülebilir üretim alternatifleri arayan tasarımcılar ve markalar için plastiğe alternatif çözümler hakkında görüşler sunan yeni bir web sitesi olan Plastic Free’yi kullanıma açtı.

Proje, Thomas Heatherwick, David Chipperfield, Tom Dixon, Shaway Yeh ve MIT’den Skylar Tibbits’ten oluşan bir danışma kurulu tarafından yönetiliyor. Çevrimiçi bir tasarım aracı olarak tasarlanan Plastic Free, işlenmemiş plastiğe 100’den fazla alternatif hakkında derinlemesine raporların yanı sıra tasarım dünyasındaki sistemik değişiklikler hakkında iç görüler sunuyor. Ek olarak, 125 vaka çalışması, bu malzemelerin iş başındaki pratik örneklerini de kullanıcılarla paylaşıyor.

Plastic Free: gelecek için bir tasarım aracı

Pratik bir araç olarak tasarlanan Plastic Free, yalnızca bir malzeme kitaplığı değil, aynı zamanda yaratıcıların bu malzemeleri işlerine nasıl uygulayabileceklerini keşfetmeleri için bir varış noktası olarak hayata geçirilmiş. Platformda bambu, cam ve alüminyum gibi malzemelere farklı yaklaşımların yanı sıra James Cropper’ın Colourform kalıplanmış kağıt hamuru ve Agraloop’un tarımsal atıklardan yaptığı biyofiber gibi plastiğe daha yeni alternatifler de sergileniyor. Multidisipliner bir inisiyatif olan A Plastic Planet; ürün, mobilya, ambalaj ve moda tasarımı için malzeme alternatiflerini araştırıyor.

A Plastic Planet’in kurucu ortağı Sian Sutherland “160 milyon küresel yaratıcının, nasıl aldığımızı, yaptığımızı ve attığımızı yeniden düşünmemize, farklı sistemleri ve malzeme kullanımlarını bugünden çok farklı bir şekilde yeniden tasarlamamıza yardımcı olacak önemli bir gücü var’ diyor ve ekliyor “İnanılmaz ama zehirli ve yok edilemez plastiğe varsayılan bağımlılığımız sona ermeli. Tasarımcılar çözümün bir parçası olmak istiyor ama dışarıda bir yanlış bilgi yığını var. Eğer tasarımcılara güvenilir, gerçek veriler ve ilham verici vaka çalışmaları sunabilirsek her şeyi çok daha hızlı değiştirebileceğimize inanıyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın