Pinterest Evi

Evin sahipleri Pinterest koleksiyonlarından seçtikleri fotoğraflarla iç ve dış mekanın tasarım sürecine dahil olmuş.

Mimarlar ve ev sahibinin sağlıklı iletişimi ve iş birliğiyle ihtiyaçların ve isteklerin karşılanması bağlamında verimli bir çalışma süreci ortaya konmuş.

Yeni yapıda seçilen net beyaz yüzeyler ve beton zeminler orijinal evin karakteriyle bir kontrast oluşturuyor. 

1900’lerin başında Batı Avustralya’daki Shenton Park’ta yapılan ahşap bir bungalov için bir ek ve yenileme niteliği taşıyan proje, bölgenin niteliğini korumayı ve geliştirmeyi hedefliyor. Yeni oluşturulan yaşam ve mutfak alanlarını bir avluyla orijinal yapıdan ayırarak kuzey ışığının içeri girmesi sağlanıyor ve bu tasarımın ana kriterlerinden birini oluşturuyor.

Avlu çapraz havalandırma ve bahçe ile iyi bir bağlantı sağlıyor. Orijinal evde bahçe ile kopuk olan bağlantı kuruluyor ve artık ön kapıdan avluya direk geçiş veriliyor. Evin merkezi koridoru yeni mutfağa ve yaşam alanına uzanarak tüm hacime doğal ışıklandırma sunuyor.

Tasarım mahalleye duyarlı yaklaşarak semt karakterinin korunmasına yardımcı oluyor. Bulunduğu noktada çağdaş bir anlayışa sahip olsa da bu yerinde hissedilmiyor. Ölçekte, malzemede ve çatı detayında yeni ve eski arasında güçlü bir bağlantı kuruluyor.

Etiketler

Bir cevap yazın