Piksel Benzeri Mozaiklerle Tasarlanmış Bir Mekan: DOT Coffee Station

Ukrayna merkezli mimarlık ve tasarım stüdyosu YOD Group tarafından Kiev şehrinde tasarlanan DOT Coffee Station, ekranda piksel gibi görünecek şekilde düzenlenmiş "garip, samimi ve evrensel" mozaik karolarla donatılmış bir iç mekana sahip.

Proje, Kiev’in merkezinde, şehrin en canlı kavşaklarından biri olan Bessarabska Meydanı’na yakın bir sokakta yer alıyor. Ofis, kafe ortamının çeşitliliğini ve hızlı temposunu tasarımına yansıtmak istemiş.

Özellikle bir kahve dükkanından ziyade bir kahve durağı olarak tanımlanan DOT, insanların hareket halindeyken bir şeyler içmeleri için tasarlanmış, duvarda delik olan dar bir bar şeklinde hayata geçirilmiş. Sürgülü cam kapılar, insanları içeri davet etmeyi amaçlayan “şeffaf bir cephe” oluşturacak şekilde planlanmış.

DOT’un rustik servis barı ve bankları eski bir ahırdan elde edilen yeniden tasarlanmış ahşap kirişlerden tasarlanırken, orijinal çıplak tuğla duvarlar alanın nötr tonlarıyla harmanlanmış.

Mekanın öne çıkan özelliği ise dijital ekrandaki pikselleri andıracak şekilde tasarlanmış, müşterileri duvarda karşılayan, sokağa bakan büyük mozaik grafik olmuş.

Portekizli Cinca firması tarafından fayanslardan oluşturulan bir başka mozaik de pembe kalp emojisini andıracak şekilde tasarlanmış ve buzdolabı ile diğer metal aksamlara uygun paslanmaz çelik taburelere sahip küçük oturma alanının üzerinde kullanılmış.

DOT’un dikkate değer özelliklerinden biri de, zeminde bir duvardan diğerine kıvrılan ve mekanın dijital temasına katkıda bulunan kayan metin içeren dar bir ekran olmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın