Philips’ten “Rembrandt ve Çağdaşları” Sergisine Destek

Philips, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı etkinlikleri kapsamında Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM)'nde sergilenen "Rembrandt ve Çağdaşları - Hollanda Sanatının Altın Çağı" sergisine sponsor oldu.

“Rembrandt ve Çağdaşları – Hollanda Sanatının Altın Çağı” sergisi 22 Şubat tarihinden itibaren Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde Türkiye’de ilk kez sanatseverlerle buluşuyor. 59 sanatçıya ait 73 tablo, 19 desen ve 18 obje olmak üzere toplam 110 eserin yer aldığı ve Hollanda resminin en önemli isimlerinin bulunduğu serginin ana sponsorları arasında Philips de yer alıyor.

Rembrandt’tan “Rotterdamlı Bira Üreticisi Dirk Jansz Pesser’in Eşi”, “Dr. Ephraim Bueno Portresi”, “Ölü Tavuskuşlu Natürmort”; Johannes Vermeer’den “Aşk Mektubu”, Gabriel Metsu’dan “Yemek Yiyen Kadın”, Adriaen Coorte’ten “Kuşkonmazlı Natürmort”, Jan Steen’den “Fırıncı Oostwaard ve Eşi”, Jan de Bray’den “Aziz Luka Loncası Yöneticileri’ gibi birçok ünlü eser yer alıyor.

“Rembrandt ve Çağdaşları – Hollanda Sanatının Altın Çağı” sergisi Hollanda’nın en büyük ulusal müzesi olan Rijksmuseum’dan geliyor. Rijksmuseum ve Philips arasındaki işbirliğinin temelinde sanat ve mimarlık alanlarına yönelik LED çözümlerinin geliştirilmesi için karşılıklı bilgi alışverişi yatıyor. Aynı zamanda Rijksmuseum’un da ana sponsoru olan Philips, müzedeki dünyaca ünlü eserlerin de aydınlatmasını üstlenmiş durumda.

Rijksmuseum’da sergilenen ve dünyanın en ünlü tablolarından biri olan Rembrandt’ın Night Watch isimli eserini LED teknolojisi ile aydınlatan Philips, Türkiye’de düzenlenen ilk ve en kapsamlı Hollanda sanatı konulu “Rembrandt ve Çağdaşları – Hollanda Sanatının Altın Çağı” sergisinin giriş alanının aydınlatmasını üstleniyor. Rembrandt sergisi giriş alanında kullanılan yenilikçi LED teknolojisine sahip StyliD ürün ailesi UV ve InfraRed gibi salınımları olmaması sebebiyle eserlerin dokularında hiçbir deformasyon yaratmadan aydınlatma imkanı sunarken, aynı zamanda yüzde 70’e varan enerji tasarrufu sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın