Philedelphia’da “Kokedama”lardan Oluşan Yerleştirme

Peyzaj tasarım stüdyosu Nomad, Amerika Birleşik Devletleri Philedelphia Flower Show 2021’in açılışı için bir yerleştirme tasarımı yaptı.

“Kokedama Ormanı” isimli bu yerleştirme, modüler bir metal ızgara sistemi içine oturtulmuş 1200’den fazla fide ile içe dönük bir yarım daire oluşturuyor.

Misafirleri 2,2 m yüksekliğindeki bu metal sistem tarafından desteklenerek havaya yükselen “kokedama”lar çevreliyor. Yerleştirmeye adını veren kokedama, “yosun topu” anlamına geliyor.

Kökleri bir Japon felsefesi olan “wabi-sabi”ye dayanıyor. Doğa ve sanatın arasındaki yakın ilişkinin şiirsel bir somutlaşması olarak tanımlanıyor.

Bu heykelsi ormanla Nomad, yaşanılan toprakların değerini vurgulamak istemiş. İnsanların ve bitkilerin, hepimizin paylaştığı bu dünyanın gelişmesi için birbirine ihtiyacı olduğunu hissettirmeyi amaçlamış.

Projenin geçici olması da felsefelerinin bir parçası. Bu yerleştirme, 13 Haziran’da Philedelphia’da yaşam döngüsünü tamamladı ve Dallas, Texas’taki NorthPark Center’da ikinci bir hayat bulacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın