“Pfff Inflatable Architecture” Yarışmasının Kazananı Açıklandı

CityVision ve FARM ortaklığında, mimarlar, tasarımcılar, öğrenciler ve mühendislerin katılımına açık olarak düzenlenen "Pfff Inflatable Architecture" yarışması sonuçlandı.

Yarışmanın amacı, meydanlarda, parklarda, buluşma mekanlarında kolayca taşınabilen ve kurulabilen bir pavyon tasarlanmasıydı. Parisli mimarlık firması SITBON Architects tarafından tasarlanan “El bombası” konsepti yarışmanın birincisi olarak duyuruldu.

Projenin mimarlarından konsept açıklaması:

Proje, çevresiyle ilişki kurabilen bir pavyon yaratılması amaçlanıyor. Bağlantısız olan bu pavyon farklı mekanlara kolayca taşınabilecek. FARM’ın avangard, anarşist ve çağdaş kimliğini yansıtacak olan bu proje ilginç plastik cephesinde çeşitli etkinliklerin tanıtımlarını sergileyecek. Bu proje, sanatı ve kültürü yaygınlaştırmanın yeni bir yolu olacak.

Projenin hacmi ister istemez bir çekicilik yaratıyor. Ayrıca kentte kolayca eklemlenebilecek boyutlarda. İç mekan tasarımı, dış mekan algısında farklılık ortaya koyuyor. Her parçanın kendine has bir manzarası var ve tavan penceresi sizi gökyüzü ile buluşturuyor. Yapı, bombanın patlama anındaki parçalanma hissine vurgu yaparak parçalı, 3 boyutlu bir kent manzarası sunuyor.

Plastik malzeme, şişme yapının kabuğunu oluşturuyor ve malzemenin, “el bombası” konseptinin yaratılmasında önemli bir etkisi var. Yapı, hava basıncı gibi strüktürü etkileyen güçlere bağlı olarak karmaşıklaşabiliyor.

Hafif oluşu ise düşük maliyetle taşınabilmesini sağlıyor. Portatifliği sayesinde herkes tarafından kolayca monte edilebiliyor. Yapının tavanında gün içinde hava girişini sağlayabilecek bir kapı yer alıyor. Çeperlerde hareket eden ışığın izi, sanatın her zaman evrensel bir dili olduğuna vurgu yapıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın