Peyzajla Şekillenen Konut: Casa Atibaia

Casa Atibaia, Brezilya modernizminden ilhamla tasarlanan bir konut projesi.

Fotoğraflar: Charlotte Taylor

São Paulo’da Atibaia nehri üzerinde yer alan Casa Atibaia, dışarıda olma yanılsaması, cam cephelerin hafifliği, hafifçe dönerek yükselen rampalar, merdivenlerin zerafeti kısaca Brezilya modernizminden izler taşıyor.

Charlotte Taylor’ın ve Maison de Sable’ın kurucusu Nicholas Préaud ile birlikte tasarladığı konut, doğanın etrafında, yer yer arasında bazen de onunla bir arada bulunarak ormanın içinde var oluyor.

Evin yapısı geometrik modernist ilkeleri takip ediyor. Ancak çevredeki bitki örtüsüne göre kıvrılan, tepki veren, dış ve iç arasındaki bir boşlukta köprü oluşturan geniş organik bir iç avluya açılıyor. Tüm yapı, önceden var olan kayaların etrafına inşa edildiğinden, sınırlar peyzajın kendisi tarafından daha da parçalanıyor.

Bu kayalar aynı zamanda iç mekanı işlevsel bir ölçüde kaplıyor. Evin akışkan düzenini belirleyen daha küçük kayalar banyo ve giyinme odasında, mobilya unsurları olarak işlev görecek biçimde şekillendirilmiş.

Evin tamamında kullanılan mobilyalar, Pierre Augustin Rose, Charlotte Peeriand ve Pierre Chapo’dan modernist tasarımlar, yer yer antika parçalar ve daha çağdaş eklemelerden oluşuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın