Peyzajla Bütünleşen Bir Şaraphane

Mimar Marc Barani, şarap yapımının sürecini, doğal bir unsur gibi görünecek şekilde peyzaja entegre edilmiş mimari formla birleştiren bir şaraphane tasarladı.

Şaraphanede hasat edilen üzümlerin alındığı, şarabın harmanlandığı, olgunlaştırıldığı ve şişelendiği odaların yanı sıra, halka yeni açılan bir dükkân ve tadım odası da bulunuyor.

Meyve bahçeleri ve yeşilliklerle çevrili yirmi hektar üzüm bağına sahip Les Davids arazisinde iyi kalitede on bir farklı organik şarap üretiliyor. Mimar Marc Barani şarap yapımının; üzümlerin alınması ve birinci katta fıçıların doldurulması; şarap yapımı, montaj, ve zemin katta satış ve mahzende şişeleme ve depolama gibi tüm süreçlerini doğal bir unsur gibi görünecek şekilde peyzajla bütünleşen bir yapı tasarladı.

Şaraphane, Les Davids arazisinin bulunduğu Ventoux ve Monts de Vaucluse sınırındaki kabuk şeklindeki bir vadinin tepesinde inşa edilmiş. Tüm yapı sağlam betondan yapılmış. Barani tasarımında vadiye doğru akan kayalık toprağı yansıtan hardal rengini seçmiş. Bina çok büyük olmasına rağmen (2130 m²) şaşırtıcı derecede zarif, antik çağlardan kalma bir mastaba gibi topraktan çıkıyormuş gibi tasarlanmış.

Geniş, dirsekli bir çatı ile örtülü olan teras çevredeki dağların muazzam manzarasını sunacak şekilde planlanmış. Ziyaretçiler Belçikalı sanatçı Yves Zurstrassen’in büyük bir seramik freskinin bulunduğu koridordan geçerek Michelin yıldızlı bir şef tarafından şarap-yemek eşleşmelerine göre düzenlendiği tadım ve satış tezgahına ulaşıyor.

Les Davids arazisinde şaraphane dışında, yıl boyu kiralanabilen tatil evleri de yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın