Peyzaja Gömülmüş Köy Evleri

Peyzaja Gömülmüş Köy Evleri

A2 Architects, Yunanistan’ın Mora yarımadasında bulunan bir köy olan Tolo’da tasarladıkları bu konut projesi için yerin üstündeki yapıları, peyzaja gömülü hacimlerle birleştirmiş.

Fotoğraflar: Yiorgos Kordakis

Proje Argolis Körfezi’ne bakan eğimli bir alanda birbiri ardına inşa edilen üç ayrı konuttan oluşuyor. Mimari tasarım, konut sakinlerine engelsiz deniz manzarası sunarken doğal çevreye saygı göstermeyi amaçlıyor.

6500 m2‘lik arazinin tepe noktasında yer üstü bir villa yer alıyor. Bir verandayla ayrılmış iki farklı hacimle tanımlanan tek katlı yapı eğimli çatılı yaşam alanlarını içerirken, birinciye dik olarak yerleştirilen ikinci kütle yatak odaları ve banyoları barındırıyor.

Dik yokuşun daha aşağısında, mağarayı andıran zemine gömülmüş diğer iki villa yer alıyor. Peyzajın içine gömülmüş konutlar mimari ve doğa arasındaki ilişkinin altını çizecek şekilde planlanmış.

Evlerin ön cephelerdeki geniş açıklıklar engelsiz manzara sağlamalarının yanında, zemine gömülü iki batık ev için arkadaki daha küçük pencerelerle birlikte etkili bir havalandırma sağlıyor. İstinat duvarları, dış cephe ısı yalıtım sistemi ve ekili çatılar yıl boyunca daha düşük enerji tüketimine ve ideal yaşam koşullarına katkıda bulunuyor.

Evlerin tamamında denize bakan açık havuzlar ve geniş teraslar tasarlanmış. Binalar basit geometriler ve minimal estetik ile hayata geçirilmiş. Çevreyle bütünlük sağlamak için peyzajın çoğu olduğu gibi bırakılmış, ancak yamaçtaki evlerin doğal olarak sağlam görünümünü tamamlamak için yeni bir bitki örtüsü tercih edilmiş.

Tinos Adası’nda Doğayla İç İçe Geçmiş Bir Ev

Etiketler

Bir yanıt yazın