Peyzaj Tasarımı ve Heykeltraşlık Bir Arada

İsviçre’de Gilles Brusset tarafından peyzaj tasarımı yapılan park "Landscape-Sculpture" heykel niteliğinde kıvrımlar, oyuklar ve dalgalanmış formlarla şekilleniyor.

Dadaist sanatçı Marcel Duchamp’ın fikirleri etkisinde kalan Gilles Brusset tarafından 2017 yılında Meyrin, İsviçre’de yaratılan parka kavramsal açıdan bakıldığında mimarın parkın ilk ismi olan Fransızca kökenli ‘L’enfance du pli ‘den yola çıktığı görülüyor. Bu kelime kıvrımların çocukluğu anlamına geliyor.

Mimar Brusset arazinin geçmişteki haline gönderme yapmak için yakındaki Jura Dağları’nın formunu kendine kontür olarak belirlemiş. Tasarımcı dikeyde yükseltme ve alçaltmalar yapıp oyuklar oluşturarak parkı şekillendiriyor.

Peyzajın tasarımı modernist gelişim ilkesine bir cevap olarak ve zemin birincil hacimlerin yerleştirildiği nötr bir platform olarak tahayyül ediliyor. Meyrin’deki bu ala daha önce düzleştirilmiş bir tepenin yerini alıyor.

 

Geleneksel oyun ekipmanları olmayan parkın melez doğası, çocukları arazinin hareketli formunun sunduğu tüm oyun olanaklarını keşfetmeleri için teşvik ediyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın