Petrol Tankı Fütüristik Bir Uyku Hücresine Dönüştürülürse

Manhattan'daki loftlarda yaşayan insanlara imreniyorsanız, eski bir petrol tankı kullanılarak tasarlanmış bu sıra dışı loftu görene kadar bekleyin.

New York’taki Morton Loftu’nun sahibi yaşam alanını bir petrol tankını kullanarak yeniden tasarlaması için konteyner konusunda uzman LOT-EK firması ile anlaşmış. LOT-EK hem taşıma kolaylığı hem de tam verim almak adına tankı ikiye bölerek kullanmış.

İçerisinde, 2001: Space Odyssey filminden fırlamış gibi bir izlenim veren iki uyku kapsülü barındıran birinci parça, yatay olarak yaşam alanının üzerine yerleştirilmiş ve sanki bu kapsüllerden birinde uyumak yeterince olağanüstü değilmiş gibi, kapsüllere giriş için 4 adet hidrolik piston aracılığı ile çalışan yukarı açılır kapılar tasarlanmış. Bu demek oluyor ki uyumak ya da gün içerisinde biraz kestirmek istiyorsanız karanlık bir ortam elde etmek için bir butona basmanız yeterli.

Tankın yerden tavana kadar uzanacak şekilde dikey olarak yerleştirilmiş ikinci parçasının içerisinde ise üst üste yerleştirilmiş iki banyo yer alıyor. Islak hacimlerin içerisi otomotiv sektöründe kullanılan emaye ile kaplanırken, endüstri temalı tasarımı sürdürmek adına tüm tesisat dışarıda çözümlenmiş.

Uyku kapsülleri ve üst kattaki banyoya ulaşım yangın merdiveni ve metal ızgaradan yapılmış bir podyum ile sağlanmış.

Metal ızgara üzerinde yürürken özellikle de sivri topuklu bir ayakkabı giyiyorsanız gerilmemek elde değil. Delikler yürüme platformu da dahil olmak üzere düzgün bir yüzey elde etmek adına reçine ile doldurulmuş. Evde kimlerin yaşadığını tam olarak bilmesek de, umuyoruz ki böylesine sıra dışı bir evde yaşadıkları için ne kadar şanslı olduklarının bilincindedirler.

Etiketler

Bir yanıt yazın