PETRA 25 Yaşında

PETRA The Flooring Co. bu sene kuruluşunun 25. yılını kutluyor.

PETRA The Flooring Co., 25. yaşını 27 Eylül 2018 Perşembe günü Sarıyer’deki showroom’unda kutladı.

Türkiye mimarlık ortamından ve PETRA’nın yurtdışı ortaklarından pek çok ismin katıldığı davette Alim, Cem Sorguç ve Gürhan Bakırküre’nin müzikleri eşliğinde keyifli bir akşam yaşandı. PETRA Showroom’u TEPTA’nın aydınlatmalarıyla renklendi. 

Türkiye mimarlık ortamının kültürel faaliyetlerine destek olmayı öncelikli görevlerinden biri olarak benimseyen PETRA, bugüne kadar pek çok mimarlık kuruluşunun, mimarın ve mimarlık öğrencisinin sosyal açıdan da çözüm ortağı oldu. 3. İstanbul Tasarım Bienali’nin destekçi kuruluşları arasında yer alan PETRA, Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamında “Sarıyer’de bir hatırlatıcı: Renk” Atölyesi’ni düzenleyerek, Sarıyerliler ve İstanbul’un dört bir yanından mimarlık ve tasarım öğrencileri bir araya getirdi. Atölye boyunca semtin hafızasındaki renkleri keşfeden semt sakinleri ve öğrenciler, hazırladıkları kartela çalışmalarını PETRA Showroom’da sergiledi. Temsilcisi olduğu Milliken ile her sene Türkiye’den mimarları Clerkenwell Tasarım Haftası’nda ağırlayan PETRA, böylece İngiltere ve Türkiye tasarım ortamları arasında bir köprü kurdu.

PETRA, bugüne kadar aralarında İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve Mimarlar Derneği 1927 bulunan önemli mimarlık kuruluşlarının düzenlediği öğrenci proje yarışmaları, toplantı ve kutlamalara destekçi oldu ve ev sahipliği yaptı.

3. İstanbul Tasarım Bienali Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamında hazırlandığından beri PETRA The Flooring Co.’nun bahçesinde sergilenen AlveTot ve Arilite yerleştirmeleri, Nilüfer Kozikoğlu’nun liderliğindeki Urban Atölye tarafından hazırlandı. Pomza ve çimento malzemelerinin potansiyellerini araştıran kentsel peyzaj öğeleri olarak tanımlanabilecek çalışmalar, zaman içinde mekan ve bölgeyle ilişkilenip çevresiyle ve kullanıcısıyla bağ kurdu. PETRA, 2016 yılında Mimarlık Günü’nü tasarımcı ve sanatçı Ekin Büyükşahin’e (Ekinakis) sipariş ettiği “Modernist Mimarlar” çizim ve bardak altlığı serisiyle kutladı. Aralarında Le Corbusier, Mies Van Der Rohe, Frank Lloyd Wright ve Walter Gropius bulunan mimarların en bilinen yapılarıyla birlikte resmedildiği seri, mimarlık ortamında ilgi ve takdirle karşılandı. 2017 yılının Mimarlar Günü için ise ZEK Tasarım kurucusu, mimar ve tasarımcı Zekiye Nazlı ile birlikte çalışan PETRA, Le Corbusier’nin ünlü Modulor figürünün mimarlara yakışır bir hediye objesine dönüştürülmesini sağladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın