Peter Barber Architects Londra’da Bir Sosyal Konut Bölgesini Yeniledi

Peter Barber Architects, Londra'nın savaş sonrası döneme ait sosyal konut alanı KilnPlace'i yeniledi ve bölge için on beş yeni ev tasarladı.

London Borough of Camden ile çalışan Peter BarberArchitects, mevcut evlerin hiçbirini yıkmadan tüm mülkü yenilemiş.

“Temel olarak, odaklanmış müdahaleler, yerel alanlarda tam ölçekli iyileştirmeler yapmaya ve önemli ölçüde yeni yoğunluk eklemeye devam ederken, mevcut evlerin yıkılmasını önleyebilir.  Çevresel, sosyal ve ekonomik olarak evleri gereksiz yere yıkmaya devam edemeyiz, bunun yerine mevcut mahallelerimizi yoğunlaştırmaya, mevcut binaları iyileştirmeye ve sosyal altyapıyı ve çeşitli toplulukları korumaya odaklanmamız gerekiyor.”

Arazinin girişlerinden birine tuğla evler inşa edilirken, mevcut bina araları veya blok köşeleri, kullanılmayan makine dairelerinin bulunduğu yerler gibi az kullanılan alanlara daha alçak evler inşa edildi.

Eski petrol tankı odalarına kısmen yerleştirilmiş bir başka yeni ev, eski binadan çıkıntı yaparak yukarıdaki daireler için çatı terasları sağlıyor.

Araziye eklenen 15 yeni evden yedisi, İngiltere’deki “sosyal kira” sistemi için ayrıldı. Konutların geri kalanı ise satışa çıkarılacak.

İlave evler, mevcut dairelerin yenilenmesini içeren daha geniş kapsamlı bir çalışmanın bir parçasını oluşturuyor.

“Yeni evlerin yerini ve tasarımını, daha geniş arazi iyileştirmeleri elde etmenin ayrılmaz bir parçası olarak gördük. Ardından, büyük etki yaratacak basit çözümler bulmaya çalıştık; örneğin, iki bloğun zemin kat kotu boyunca ahşap panjurların kaldırılması, mevcut sakinlerin ön bahçelerini bir koridor yerine yeni bir sokağa yönlendirmek gibi.”

Ofis, Kiln Place’in, toplu yıkıma başvurmadan mevcut toplu konutların nasıl iyileştirilebileceği ve nasıl daha yoğun hale getirilebileceği konusunda bir örnek teşkil edebileceğini umuyor.

“Umarım Kiln Place, şehirlerimizi toplu konut sitelerini yıkmadan ve yerinden etmeden nasıl yoğunlaştırabileceğimizin küçük ama çok pratik bir örneğidir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın