Peru’da Ulusal Koruma Alanında Arkeolojik Müze

Peru'da, Barclay & Crousse tarafından tasarlanan, kırmızı pigmentli betondan yapılmış, geometrik formlara sahip arkeoloji müzesi, daha önce bir deprem sırasında yıkılan, Paracas Ulusal Koruma Alanı'nın girişindeki başka bir yapının yerine inşa edilmiş.

The Museo de Sitio Julio C Tello isimli müze, araştırmacı Julio C Tello’nun, 1920’li yıllarda, 2000 yıl öncesine dayanan mezarlıkları keşfettiği bölgedeki en eski arkeolojik kazı alanı olan Paracas Nekropolü’ne çok yakın bir konumda bulunuyor.

Sandra Barclay ve Jean Pierre Crousse yeni yapıda, eski binanın alçak olmak ve kuvvetli geometrik hacimlere sahip olmak gibi bazı özelliklerini, tamamen farklı malzemelerle yeniden kullanmışlar.

Önceki yapı, belirgin bir taş cepheye sahipken, Barclay ve Crousse yeni yapı için beton kullanmayı tercih etmiş. Ancak kurak çöl peyzajına uyum sağlaması için de kırmızı tonlarda puzzolanlı çimento kullanmışlar.

Müze, birinde sergi salonları ve koruma alanları, diğerinde eğitim alanları bulunan iki binaya ayrılmış. Mimarların çatlak olarak tasvir ettikleri tek bir koridor binaları birbirinden ayırmış.

Binanın güney tarafına bakan cephede kutu gibi dört pencereden oluşan bir sıra bulunuyor. Pencereler ışığın içeri girmesine olanak tanırken, doğrudan vuran güneş ışınlarından da korunmayı sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın