Perkins+Will Antalya Boğaçay Vadisi İçin Plan Hazırladı

Perkins+Will, Antalya Boğaçay Vadisi için hazırladığı master planı geçtiğimiz günlerde yönetime aktardı.

Boğaçay Vadisi’ni canlandırmayı ve korumayı hedefleyen proje, geçtiğimiz Perşembe günü Antalya’da gerçekleşen G20 Zirvesi sırasında yerel yönetime aktarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından da desteklendiği bilinen plan, 58 kilemotrekarelik alana yayılan bölgenin bir “turizm merkezi” ve yerel kullanıcıların ekosistemle buluşma alanı olmasını hedefliyor.

Perkins+Will adına konuşan David Green “Projemizi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belediye Başkanı Türel’e sunduğumuz ve desteklerini aldığımız için çok mutluyuz. Plan, Antalya’nın ekonomisini güçlendirmekle birlikte tüm şehrin, Türkiye’nin turizm başkenti olarak parlamasını sağlayacak.” diyerek projenin detaylarına ilişkin de bilgi verdi.

Planın yaya dostu ve kamusal alan yaratımına ilişkin çözümler sunacağını açıklayan ekip, ihtiyaç duyulan rekreasyon alanlarına öncelik tanınacağını, vadinin su ilişkisini göz önüne alarak bu doğrultuda yeni kentsel alanlar önerdiklerini belirtti.

Plan kapsamında su havzasındaki su seviyesinin kontrolü dikkate alınırken, karma kullanım alanlarına sahip bir marina ve su ile ilişkisi kuvvetli bir kültür sanat merkezi önerildi. Bu şekilde kullanıcının kentin turistik alanları ile ilişkisinin kuvvetlenmesi hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın