Pergamon / Yunan Harfli Bir Yazı Tipi Tasarımı

Tipografi ve yazı tipi tasarımına yoğunlaşan görsel iletişim tasarımcısı Onur F. Yazıcıgil’in Pergamon / Yunan Harfli Bir Yazı Tipi Tasarımı / A Greek Script Typeface Design adlı yeni kitabı YEM Yayın tarafından yayımlandı.

Kitabın tanıtım metninden:

“Tipografi, görsel iletişim tasarımı, tarih, arkeoloji alanlarının adeta bir kesişim kümesi olarak tanımlanabilecek kitap, ‘disiplinlerarası bakış açısı’nın bir ürünü.

Küçük Asya olarak anılan Anadolu yarımadası binlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kültür coğrafyasıdır. İzmir’in Bergama ilçesinde bulunan Pergamon, Yunan kent-devletleri arasında kültürel olarak zengin ve önemli bir Hellenistik başkent ve Roma Dönemi metropolis kenti.

Onur F. Yazıcıgil, Sabancı Üniversitesi’nin değerli katkılarıyla Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan kitabında, özgün bir yaklaşımla, Pergamon’daki saha çalışmaları ve araştırmaları sonucunda ulaştığı Pergamon’un zengin yazı kültürü mirasını belgeleyerek, günümüz dijital mecrasında Yunan harfli bir yazı tipi olarak canlandırılmasını hedefliyor.

Doç.Dr. Aşkım Özdizbay’ın arkeolojik danışmanlığında, İngilizce çevirilerini Ecem Arslanay ile birlikte yapan Onur F. Yazıcıgil, kitabın grafik tasarımını ve uygulamasını da yaptı.”

Etiketler

Bir yanıt yazın