“Performatif Çizim” Serisi Stockholm’de Devam Ediyor

Ürettiği işlerde mekan ve çizim pratiklerine dair deneyler yapmayı hedefleyen Piknik Works, "Performatif Çizim" serisinin ikinci adımı için 11-15 Kasım tarihleri arasında Swedish Institute daveti ile Stockholm’e gidiyor.

“Living Groundfloors” (Yaşayan Zemin Katları) teması ile, sokakla birebir ilişki içinde olan bir mekanda gerçekleşecek çalışmanın hedefi, 15 Kasım Cuma akşamı yapılacak olan açılışa kadar aralıksız sürecek bir çizim süreci ardından, mekanı gündelik hayattan esin alan hikayeler ve düşüncelerle doldurmak. Çizimi hem bedeni, hem de mekanı aktive edici bir performatif eylem olarak gören bu serüvenin amacı, yaratıcı süreci yoğunlaştırmak ve onu sınırların uç noktalarına götürmek, fiziksel-zihinsel dönüşüm ve mekan-çizim arasındaki gizli bağlantıları keşfetmek.

Etkinlik hakkında daha çok bilgi almak ve süreci izlemek için Piknik Works’ü Instagram ve Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.

Ocak 2019’daki ilk performans, İstiklal Caddesi üzerinde, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun bahçesinde saklanan ve çok az kişinin varlığından haberdar olduğu Konsolosluk Şapeli içinde gerçekleşmişti. Şapel’in içinde üç gün yaşayan Piknik Works, 72 saat aralıksız çizerek mekanın tüm iç yüzeylerini mağara duvarları, kilise resimleri ve sanat tarihinden ilham alan, çağdaş fresklerle kaplamıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın