Pera’ya Opera Geliyor

Beyoğlu’ndaki Garibaldi Binası’nın işletme hakkını alan TÜRSAB, burayı restore ettirerek aslına uygun biçimde opera binası haline getirecek. Başaran Ulusoy, binanın 1 yıl içinde açılacağını söyledi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Beyoğlu’nda bulunan İtalyan Konsolosluğu’na ait Garibaldi Binası’nın işletme hakkını aldıklarını belirterek, “Restorasyon başlandı. Beyoğlu bir opera binasına kavuşacak. Burada operanın yanı sıra sanat gösterileri, tiyatro ve sergiler de yapılacak” dedi.

İtalyan Konsolosluğu’nun Türk – İtalyan dostluğunun gelişmesi için kendilerinden cüzi bir kira istediğini belirten Ulusoy, opera olarak yapılan ve 500 metrekarelik alana sahip binanın 1 yıl içinde açılacağı bilgisini verdi. TÜRSAB’ın 16 yıllık Başkanı Ulusoy, kültür merkezi ve müze işletmeciliği konusunda iddialı olduklarını belirterek, Türkiye genelinde 48 müzenin yönetimi yaptıklarını hatırlattı. Ulusoy, “Biz yönetmeye başladığımızdan beri müze gelirleri yüzde 40 arttı. 2011 yılında 30 milyon ziyaretçi müzeleri ziyaret etti. Kültür Bakanlığı’na 400 milyon TL verdik” dedi. Fulya’daki TÜRSAB binasını yıkmaya başladıklarını da belirten Ulusoy, şöyle devam etti:
“Oraya 11 katlı bina yapıyoruz. Merkezimiz olacak. Kuşadası’na kongre merkezi yapıyoruz. Yüzde 90’ı bitti. Bu yıl hizmete açacağız. Orada kongre turizmini canlandıracağız.”

Etiketler

Bir yanıt yazın