Perakende Terapi Hizmeti

Alex Cochrane Mimarlık yoğun bir alışveriş gününün ardından rahatlamayı sağlayacak, meditasyona yönelik bir yer oluşturdu. "Sessiz Oda" olarak adlandırılan bu yer, Londra'daki Selfridges Alışveriş Merkezi'nde bulunuyor.

“Sessiz Oda”nın arkasında yer alan anlayış yeni değil. Harry Gordon Selfridge, 1909’da bu alışveriş merkezini açtığında, müşterilerin pazarlık telaşından sonra dinlenebilmesi ve enerji toplayabilmesi için bir oda hazırladı.

Alışveriş merkezi bu odayı “ses yok” girişimlerinin bir parçası olarak yeniden kullanıma soktu. Bu yeni yer, alışveriş yapanlara sesten ve kalabalıktan kaçma imkanı sağlamaya başladı.

Alışveriş merkezinin yoğunluğu içinde kalan müşteriler; karanlık, sadece tekli elektrik lambalarıyla aydınlatılmış koridordan geçerek odaya giriyor. Krem renkli duvarda yer alan açıklıktan baktığınızda halka şeklinde hafifçe aydınlatılmış, meşeden yapılma bankları görebiliyorsunuz.

Oda, asgari koşullarda, abartısız tasarlanmış ve tamamen sessiz de değil. Tasarımcılara göre de ortam tamamen sessiz değil fakat sessiz hissetmeyi sağlamaya dönük olarak hazırlanmış. Böylelikle alışveriş çılgınlarına sakin bir ortam yaratılmaya çalışılmış. Artık orası perakende terapi hizmeti veren bir yer!

Etiketler

Bir yanıt yazın