People Tree House Yağmur Suyunu Toplamak ve Depolamak İçin Tasarlandı

Archiopteryx, Hindistan'ın Noida kentinde merkezinde su toplama ünitesi çevresinde düzenlenmiş ve çatı katında su havuzu bulunan bir ev tasarladı.

The People Tree House olarak adlandırılan ev, bodrum ve zemin katta yer alan bir kliniğin üzerinde tasarlanmış.

Kliniğin üstünde bulunan ev, bir asansör ve binanın içinden çatıdaki bir su havuzuna yükselen spiral merdiven içeren merkezi bir silindir etrafında düzenlenmiş.

Ev, yıl boyunca gelen güneş ışığını kontrol etmek ve yağmur suyunu toplayıp kullanmak üzere dikkatlice tasarlanmış.

Yağmur suyunu toplamak için çatıda eğimli bir rampa, havuzlar ve saksılar içeren balkonlar oluşturulmuş. Beş güneş paneli, sarmal motifi ufuk çizgisine doğru uzatır şekilde planlanmış. Suyun, evin ortasından geçen parlak kırmızı bir boruyla yerin altındaki bir yağmur suyu rögarına bağlı olan ve bazı noktalarda merdiven tırabzanı işlevi gören bir tankta toplanması düşünülmüş.

Ev, birinci katta bir mutfak, oturma alanı ve yatak odası ile üstte iki ebeveyn banyolu yatak odası olacak şekilde dört kata yayılmış.

Süs havuzunda bulunduğu üçüncü katta iki yatak odası daha planlanırken, yukarıdaki asma katta bir çalışma odasına yer verilmiş.

Ev genelinde odaları doğal ışıkla doldurmak için geniş açıklıklar, çatı pencereleri ve kesikler oluşturulmuş.

Ana yapısal duvarlar taşlarla kaplanırken, merdiven boşluğunun kavisli duvarları hindistancevizi yağı ile kaplanmış alacalı sıva ile tasarlanmış.

Döşeme ve dış kısım, “toprak renk paletini tamamlamak” için Hint beyaz mermeri ve sarı kumtaşı ile kaplanmış.

Hindistan’ın Uttar Pradesh bölgesinde bulunan Noida, Delhi’nin planlanan bir uydu şehri ve Hindistan’ın Ulusal Başkent bölgesinin bir parçası olarak geliştiriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın