Pencere Çerçevelerinden Oluşan Çocuk Oyun Alanı

Mimar ve grafik tasarımcı Federico Babina, kapı ve pencere sektörünün önde gelen İtalyan markası için bir sanat projesi tasarladı.

Farklı pencere ve kapı çerçevelerinin karışımı kullanılarak inşa edilen ve Lunette Pavillion adı verilen proje illüstratör ve mimar Federico Babina tarafından, genellikle ciddi olan pavyon tasarımı işine eğlenceli bir bakış açısı getirmek üzere hayata geçirilmiş.

Enstalasyon, ahşap kapı ve pencere çerçevelerinden oluşan bir kolajdan meydana getirilmiş bir oyun alanı olarak şekilleniyor.

Eser, İtalyan şirketi tarafından 40. yıl dönümü için hazırladıkları ve İtalya’nın dört bir yanından geçen eski bir yol olan Via Emilia boyunca bir yolculuğu izleyen belgesel film Openings’in yayınlanmasını kutlamak için sipariş edilmiş.

Belgesel filmin kahramanları arasında Alvaro Siza’dan Cino Zucchi’ye kadar İtalyan ve uluslararası mimarların yanı sıra Alfonso Femia, fotoğrafçı Guido Guidi, sporcular Andrea Stella ve Davide Cassani ve Romagna bölgesi için önemli figür olan müzisyen Raoul Casadei yer alıyor.

Proje şirketin beklenmedik bir salgının sıradan yaşam ortamlarını değiştirdiği, yaşamanın ve paylaşmanın sınırlarını yeniden belirlediği bir dönemde nefesi, ilişkiyi ve diyaloğu mimarlığın dışavurumcu diliyle simgelemek üzere tasarlanmış.

Şirketin genel merkezinin de bulunduğu tarihi Kuzey İtalyan şehri Lugo’da yer alan Lunette Pavillion, pencerenin ev hayatına bir bakış olarak rolünü araştırırken aynı zamanda tasarımcının “pencerelerin mimarinin gözleri olduğu” görüşünün altını çiziyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın