Pembe Çakıl Kilisesi

Çin'in güneydoğusundaki Fuzhou'daki 1930'larda inşa edilen Huaxiang Kilisesi'ne, açık hava etkinlikleri için bir çatı amfi tiyatrosu da olan pastel pembe tonlarında bir kilise salonu eklendi.

Fotoğraflar: Shi Kai 

Çin ve İsviçre’de ofisleri bulunan mimarlık stüdyosu Inuce, mevcuttaki yaklaşık 90 yıllık kilise bölgedeki giderek artan Hristiyan nüfusunun ihtiyaçlarını karşılayamadığı için yeni bir kilise ve halk merkezi tasarladı.

Tüm bina pembe çakıl taşıyla kaplanarak kendine özgü bir form ve renk elde edildi. Ek hizmetler için alan yaratmak ve şehre farklı açılardan bakabilmek için kilisenin çatısında iki adet amfi tiyatro oluşturuldu.

Yeni binada, her biri 500 civarında insanı barındırabilen iki adet çok fonksiyonlu salon ile birlikte 1.500 kapasiteli büyük bir salonu bulunuyor. Binanın geri kalanı koro için müzik prova odaları, ofisler, pazar günü sınıfları ve genel aktiviteler için odalar içeriyor. 

Fonksiyonel ihtiyaçları karşılamak adına toplumsal etkinlikler için daha geniş bir alan yaratmanın yanı sıra, kilisenin çevresiyle olan ilişkisi de yeniden tasarlandı.
Etiketler

Bir yanıt yazın