Pelli Clarke & Partners Tasarımı Mexico City’nin En Yüksek Binası Tamamlandı

Amerikan mimarlık stüdyosu Pelli Clarke & Partners, Mexico City’nin en uzun yapısı olan Torre Mitikah inşa etti.

Fotoğraflar: Jason O’Rear

Mitikah, Mexico City’de farklı işlevlerdeki kulelerin ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu Benito Suarez mahallesinde bulunuyor. Yapının yüksekliği ise 267 metreye ulaşıyor.

Coyoacán’ın tarihi mahallesinin yakınında, simetrik, cam kaplı kule; müstakil evlerden ve alçak binalardan oluşan bir kentsel dokudan yükseliyor, bu nedenle Mitikah, civardaki açık ara en yüksek yapı.

Pelli Clarke & Partners’a göre; tasarım hem Avenida Reforma’da kilometrelerce ötedeki gökdelen kümesiyle hem de şehri dört bir yandan saran dramatik dağlarla ilgili olmalıydı.

62 katlı kuleyi çevreleyen alanla daha iyi bağlamak için kademeli bir karşılama oluşturmak üzere girişe bir dizi kanopi dahil edildi.

Ofis, “Churubusco’daki kademeli giriş kanopilerini koruduk ve kulenin kuzey ve güney taraflarındaki bir çentikle sonlanan bir odak noktası oluşturarak gökyüzü-yer bağlantısını vurguladık,” dedi.

“Torre Mitikah, insanın cennete ulaşma ihtiyacını karşılayan ‘ventana al infinito’ [sonsuzluğa açılan pencere]. Kule, bu bağlantıyı sağlayan bir dönüm noktası, bir hito [kilometre taşı]”

Kulenin süreci ilk olarak 2007 yılında yine Pelli Clarke & Partners tarafından tasarlanan bir masterplan ile başladı.

Ancak 2015 yılında kule yeni bir müteahhit tarafından satın alındı ​​ve masterplan tamamen değişti.

“Onların mülkiyetinde, her bir kule için neredeyse tüm ilk tasarım ekipleri ve ana plan dahil olmak üzere tasarımın tüm parametreleri değiştirildi. Müzakerelerden sonra, daha sonra bir konut kulesi haline gelen bu simgesel kulenin tasarımcıları olarak kaldık.”

Etiketler

Bir yanıt yazın