Pekin’de İnsan Merkezli Araştırmalar İçin Tasarlanan Uyarlanabilir Laboratuvar

Superimpose Architecture, Pekin'de insan merkezli bir laboratuvar ile 26.000 m²'lik bir ofis parkı tasarladı.

“Son zamanlardaki salgın durumunun bize öğrettiği pek çok şeyden biri, binalarımız ile iç mekanlarımızın daha sağlıklı ve değişen durumlara daha uyumlu hale gelmesi, fiziksel ve zihinsel sağlığımızı desteklemesi gerektiğidir.”

WELL Living Lab, yenilikçi insan merkezli araştırmalar yapmak için kapalı ofis ortamlarını ve oturmaya elverişli yaşam alanlarını taklit eden kontrollü ve simüle edilmiş bir ortam yaratıyor.

Superimpose, WELL ve LEED sertifikalı bir bina inşa etmenin yanı sıra, araştırma ve yürütme süreçlerini kolaylaştıran esnek bir ortam yaratmak üzere düşük teknolojili çözümler kullanmayı amaçlamış.

Farklı deney koşullarına izin veren ve binanın aldığı güneş ışığını optimize eden açık, yeniden yapılandırılabilir bir plan oluşturmak üzere her iki kaçış merdiveni de bina çekirdeği ile birlikte binanın kuzey tarafına yerleştirilmiş. Bir tente ve döndürülebilir çatı laboratuvarı ile birlikte ayrı unsurlar olarak tasarlanan bu yapı elemanları, “tak-çıkar” kütle oluşturma konseptini yansıtıyor.

Bina çekirdeği, doğal gün ışığına ve asansöre erişimi olan MEP alanları, şaftlar ve tuvaletleri içeriyor. Asansör, dikey sirkülasyon için ana araç olarak kullanılması fikrine karşı ihtiyatlı bir biçimde gizlenmiş.

Ofis binasının cephesi, Shunyi’nin endüstriyel bağlamına uyan güçlü ve tanınabilir bir mimari özelliği korumak ve uyarlanabilirliğe izin vermek üzere bir kaset sistemi olarak tasarlamış. İç-dış panjurlar ile birlikte isteğe bağlı olarak çeşitli gölgeleme çözümleri için elektrokromik camlar, bu cephe kasetlerine entegre edilmiş.

Çatı katında katılım duygusunu teşvik etmek için bir bahçenin yanı sıra; güneş ışığı ile ilgili kapsamlı araştırmalar için tamamen döndürülebilir bir laboratuvar bulunuyor.

WELL standartlarını en basit ve en etkili şekilde yansıtacak çözüm önerileri ile Superimpose, gelecekteki ofis ve konut tasarımları için sağlık ve refahın iyileştirilmesine katkıda bulunmasını amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın