Peçetede Eskiz

Architectural Record'un 2010 yılından beri düzenlediği "Cocktail Napkin Sketch Contest"in 2016 yılı kazananları açıklandı.

ABD’de lisanslı mimarlar ve ilgili profesyoneller arasında düzenlenen yarışmada gerekli olan şeyler peçete, kalem ve tabii ki serbest çizim yeteneği.

400 mimar, tasarımcı, illüstratör ve öğrencinin katıldığı bu seneki yarışmaya toplam 2.000 eskiz ile başvuru yapılmış.

Faculty Meeting #12

Yarışmada bu seneki birincilerinden Eric J. Jenkins, Catholic University of America’daki öğrencilerini, binaları anlamak için serbest el çizim yapmaları konusunda cesaretlendirdiğini söylüyor. Mimarlığı, müzik ve edebiyat eğitimi ile karşılaştırdığını söyleyen Jenkins, “ritim ve ahenki hissetmek için müzisyenler şarkı dinliyor, yazarlar kitap okuyor. Diğerlerinden başkalarının çalışmalarını nasıl gözlemlediklerini öğrenebiliriz,” diyerek eskiz konusundaki görüşlerini aktarıyor.

Twilight Epiphany

Yarışmada birinci olan bir diğer isim Maksim Koloskov. Karaciğer transferi sonrasında Rice University’de çıktığı yürüyüş sırada bir anda James Turrell’in “Twilight Epiphany”si ile karşılaştığını, sislerin arasından görünen eserin mistik bir havası olduğunu belirtiyor. Daha sonra bu eserin eskizini yapmak, tasarımcı için günlük bir rutin haline gelmiş. Koloskov eskizi ile ilgili “nasıl göründüğünü önemsemiyorum, sadece kendim için çiziyorum,” diyor.

Değerlendirmeyi derginin editörlerinin yaptığı yarışmaya başvuran eskizlerden bazıları şu şekilde:


Diana Grigoryan

Ty Kaul


Peter Morgan


Kyle L. Bodine


Heejae Moon, Flatiron Building

Geçmiş senelerde ve bu sene ödüle başvuran, dereceye giren eskizleri http://www.architecturalrecord.com/cocktail-napkin-sketch-contest adresinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın