Paul Cocksedge’den, Hong Kong Mahallesine “Zaman Döngüsü” Enstalasyonu

İngiliz tasarımcı Paul Cocksedge, Hong Kong′da bulunan Kwun Tong semtindeki bir kamu meydanında sonsuz döngülerden oluşan ahşap bir yapı tasarladı.

Cocksedge, alanı yansıtma ve sosyalleşme için canlı bir yere dönüştürmeyi amaçlayan Yue Man Meydanı′ndaki kurulumda mülk geliştiricisi Sino Group ile işbirliği yapmış.

Zaman Döngüsü (Time Loop) adlı enstalasyon Hong Kong′da son yıllarda istikrarlı bir gelişme gösteren büyük bir sanayi bölgesi olan Kwun Tong′un sürekli dönüşen doğasını sembolize ediyor.

Cocksedge çalışmasıyla ilgili; “Bu parça özellikle Kwun Tong′u ve mimari dönüşümünü yansıtıyor. Bu akışı ve bu yerel bölgenin karakterinin zaman içinde nasıl değiştiğini ve geliştiğini yansıtmak istedim. Bu parçadaki orijinal çizimlerim her zaman, başlangıcı veya sonu olmayan bir şekli olan hareketi temsil etmeyi amaçlıyordu,” diyor.

Time Loop, 3,82 metre boyunda sekiz kereste halkasından oluşuyor. Birbirine bağlı halkalar,“hareket ve değişim duygusunu” yansıtmayı amaçlayan sürekli bir iz oluşturacak şekilde tasarlanmış.

Tasarım semt sakinlerinin birlikte zaman geçirebilecekleri ve dinlenebilecekleri bir alan olarak hayata geçirilmiş.

Zamanın geçişini de yansıtan iki dilde bir “sonsuz şiir” tasarımın içerisine işlenmiş. Cocksedge, enstalasyonu oluşturmak için hızlı büyüyen ve sürdürülebilir sertifikalı ormanlardan elde edilen Accoya kerestesini kullanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın