Park’ta Dev Mürekkep Balığı Strüktürü

Mimarlık ofisi Moradavaga, Portekiz'in São Miguel Adası'nda yer alan Ponta Delgada kentinde, sahile devasa mürekkep balığı şeklinde interaktif bir ses strüktürü yerleştirdi.

Portekiz’in Azor Takımadaları’ndan biri olan São Miguel Adası’nda 6.’sı düzenlenen Walk&Walk Festivali’ne davet edilen Moradavaga mimarlık ofisi, takımadaları çevreleyen denizin zenginliğinden ilham alarak “Vernie” adındaki mürekkep balığı strüktürünü tasarladı.


© Rui Soares

Moradavaga, Herman Melville’in Moby Dick ve Jules Verne’in Denizler Altında 20.000 Fersah romanlarından ve Azor kıyılarında bulunan Amberbalığı’ndan (Sperm Whale) esinlenerek “Vernie” karakterini oluşturmuş.

Strüktürde mürekkep balığının kollarını temsil eden koruyucu boruların içinden geçen elektrik kabloları, parkta geniş bir alana kıvrılarak yayılıyorlar ve parkın farklı uçlarındaki kişilerin seslerinin birbirlerine iletilmesini sağlıyorlar. Sesler, mürekkep balığının kafası olan strüktür merkezinde yankı yapıyor. Bu interaktif ses strüktürü, parkı her yaştan kullanıcı için eğlenceli bir oyun alanına dönüştürmüş.

Etiketler

Bir yanıt yazın