Park’a Kışla yapılamaz

Gezi Parkı'na Topçu Kışlası'nın yapımını öngören proje hakkında Bölge İdare Mahkemesi tarafini dan verilen yü'rütmeyi durdurma kararına tepkiler sürüyor.

Bunlardan biri de Şehir Plancılar Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Akgün. Proje iptal edildiği için yürütülen çalışmaların hukuksuz olduğunu vurgulayan Akgün şunları söyledi:

‘Yapılanlar suç’

“Bölge İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar, Gezi Parkı Derneği’nin açtığı avan projeye yönelik Koruma Kurulu karan ile ilgili. Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası ve Peyzaj Mimarları Odası, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı projeleri ile ilgili proje iptal davası açmıştı. Mahkeme bu davada projeyi iptal etti. Şu an orada hiçbir işlem yapılamaz. Bununla birlikte şu ana kadar orada yapılan faaliyetler de hukuksuz ve suç teşkil ediyor.” Kendilerinin Taksim projesine karşı çıkmasının gerekçelerini de açıklayan Akgün, “Bilimsel olarak ulaşım açısından yanlış bir proje olduğunu, Gezi Parkı’m betonlaştınlması, Topçu Kışlası ile birlikte kimliksizleştirilmesinin yanlış olduğunu anlattık. Taksim’in ve Gezi Parkfnın şehircilik ve mimari açıdan korunması gereken tarihi bir değeri olduğuna dair argümanlar vardı” dedi.

‘Kamusal alan’

Gürkan Akgün ayrıca Taksim Meydanı’nın insanların buluştuğu bir kamusal alan olduğunun altını çizdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın