Parka Cami Denize Park

Kentsel dönüşümde son aşama: Marmara Denizi dolduruluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en büyük parkını yaptığını iddia ederek, 3.5 kilometre uzunluğundaki Maltepe Sahili’nin tamamında, denizi 400 metreye kadar dolduruyor. Kendi övünmeleriyle, 171 top sahası büyüklüğünde bir dolgu alanı!… Parktan ziyade bir eğlence ve cazibe (?) merkezi. Model helikopter uçurtma pisti bile var! Halkın bu talebi de nihayet karşılanmış olacak. Müteahhitlere de gün doğdu. Yıkılan binaların molozları çok uzaklardaki döküm alanları yerine, artık bu dolgu alanına dökülüyor, daha az bir para karşılığında. Müteahhitler acele etmesin bence, bir müddet sonra bu hizmet bedava olacak, hatta üzerine para alacaklar. Evindeki eski klozeti, küveti, kanepeyi atmak isteyen vatandaşlar da burayı rahatlıkla kullanabilirler bence. Hafriyat kamyonları şehrin her yerinde terör estiriyorlar. Aşırı hız, toz, toprak ve çamur. Onlara yasak yok. Bağdat Caddesi’nde bile spor arabaları solluyorlar.

Eski kovboy filmlerinde vardır: Bir çete kasabaya çöreklenir, onlara tam bir kâbus yaşatır. Bu Kültür başkentinde (?) aynen böyle hissediyorum. Çağdışı projeler üreten bu belediyeden utanıyorum.

Prof. Dr. Taylan ULA

Taksim platformuna teşekkür

Benzer bir projenin de Yenikapı’da uygulandığını hatırlatalım. Bundan sonra mitingler bu dolgu alanlarda yapılacak; ‘yaramazlık yapanlar’a nefes aldırılmayacak!… Çarpık projelerden biri de Taksim Gezi’sinde Topçu Kışlası yapılması projesiydi. Öyle konuşmadan, danışmadan, halka sormadan yapılan işler Koruma Kurulu duvarına çarptı. Taksim Platformu’na ne kadar teşekkür edilse yeridir.

Etiketler

Bir yanıt yazın