Park Oteli Mağdurları Beyoğlu Belediyesi’ni Göreve Çağırıyor

Bianet PArk Otel yüzünden evlerinde işkence çeken çevre sakinlerinin çığlığına kulak vermiş...

Nilay Vardar’ın haberi şu şekilde,

“Taksim Gümüşsuyu caddesi üzerindeki Park Oteli’nin 10 aydır gece de devam eden inşaat çalışmalarından mahalleli şikayetçi; psikoljik şiddetin yanında bir de fiziksel şiddet girişimine maruz kaldıklarını söylüyor.

Taksim Gümüşsuyu mahallesinde yaşayanlar, Gümüşsuyu caddesi üzerindeki Park Otel’inin on aydır süren inşaat çalışmalarından mağdur. Mahalleli, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldıkları inşaattan ötürü suç duyurusunda bulunacak.

Mahalleli, inşaatta yedi gün 24 saat çalışıldığı için toz bulutu, pire böcek, fareler içinde ve yan yanayken bile birbirlerini duyamayacak kadar gürültü altında yaşıyor. İnşaatın ne zaman biteceği belli değil.

Üç ay önce mahalleli buna daha fazla dayanamayıp “Gümüşsuyu Park Oteli Mağdurları” grubunu kurup, mücadeleye örgütlü devam etmeye başladı. Bir müddet, mahalleliden birkaç kişi her gece Kutlu Sokak’ta nöbet tutup, inşaat gece devam ettiği zaman polisi arayarak şikayet etti.

Kaymakamlık, mahallelinin şikayetleri üzerine “Bu kadar rahatsız edeceklerini tahmin etmedim, o yüzden bu 7/24 saat çalışma iznini verdim” deyip bu izni gece 12:00’ye indirmişti.

Ancak bu süre zarfında pek değişen bir şey olmadı; inşaat yine gece saatlerinde devam etti.”

Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın