Park Otel’e Bir Kez Daha Yürütmeyi Durdurma Kararı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nin yaptığı açıklamaya göre Park Otel için bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Geçtiğimiz aylarda inşaatı tamamlanarak açılan, davası yııllardır süren tartışmalı Park Otel’de yürütme durduruldu. Konuya dair Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi şu açıklamayı yaptı:

“Planlama ve şehircilik esaslarını, tarihi dokuyu ve silueti yok sayacak şekilde 24 yıl önce yapımına başlanan ancak kentin siluetini bozacağı gerekçesi ile bugüne kadar alınan yargı kararları sonucu birçok kez inşaatı durdurulan Park Otel; 01.04.2011 tarihinde onaylanan planlar ile yeniden gündeme gelmiş ve Odamızca yeniden yargıya taşınmıştı. Devam eden yargı sürecine rağmen inşaatı tamamlanan ve hukuksuzca hazır hale getirilen Park Otel davasında Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 27/06/2013 tarihinde aldığı Yürütmeyi Durdurma kararı 23/12/2013 tarihinde Odamıza tebliğ edilmiştir.

Geçmişte alınan tüm mahkeme kararlarına rağmen, söz konusu parsele ilişkin önceki imar planlarının iptal gerekçeleri gözetilmeden hazırlanan İstanbul Park Otel Turizm Merkezi, Beyoğlu İlçesi – Gümüşsuyu Mahallesi 735 Ada 25 Parsel No’lu Parsele Ait yeni 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Odamızca 19/04/2011 tarihinde yargıya taşınmıştı. Danıştay Altıncı Daire’de 2011/4989 esas numarasıyla görülen davada 20/09/2011 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı alınmış, keşif ve bilirkişi incelemesi sonucunda düzenlenecek bilirkişi raporunun alınmasından sonra nihai bir karar verileceği belirtilmişti. Bilirkişi incelemesi 21.06.2012 tarihinde gerçekleşmiş, Dava dilekçemizdeki itirazlarımızı doğrulayan bilirkişi raporuna rağmen 27.12.2012 tarihinde yürütmenin durdurulması kararı bozulmuş, bunun üzerine Odamız tarafından Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na itiraz edilmişti. İtirazımız Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından kabul edilmiş ve Park Otel’de yürütme bir kez daha durdurulmuştur!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi olarak kentimizde kamu adına yürüttüğümüz hukuk mücadelesini üzerimizdeki tüm baskılara rağmen sürdüreceğimizi, kent suçlarının takipçisi olmaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatırız.

Basının ve kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

Etiketler

Bir yanıt yazın