“PARK: bir ihtimal” Sergisi E-Yayına Dönüştü

Nişantaşı Cumhuriyet Parkı’nda altı yıl önce Can Altay’ın küratörlüğü, Future Anecdotes’un tasarımı ve Nils Norman, Ceren Oykut ve Sinek Sekiz’in katılımıyla yapılan "PARK: bir ihtimal" sergisi SALT’ın hazırladığı e-yayınla yeniden yorumlanıyor.

Can Altay’ın küratörlüğü, Future Anecdotes’un tasarımı ve Nils Norman, Ceren Oykut ve Sinek Sekiz’in katılımıyla düzenlenen “PARK: bir ihtimal”, Mayıs 2010-Ocak 2011 tarihlerinde Nişantaşı Cumhuriyet Parkı’nda yer almıştı. PDF ve EPUB formatlarında erişime sunulan e-yayın, serginin hazırlık sürecinden yazılı ve görsel belgelerin yanı sıra, sergi kataloğu ve SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Vasıf Kortun ile Altay’ın kent mekânı ve katılım konulu iki yeni söyleşisinden oluşuyor.

PARK: bir ihtimal sergi kataloğundan Can Altay’ın tanıtım yazısı:

Parkların ne olduğu ve ne olabileceği üzerine farklı sanatçıların yapıtlarını bir araya getiren bu sergi, gündelik hayatımızda içinden geçip gittiğimiz mekânların barındırdıkları öyküler ve potansiyellerle ilgileniyor. Parktan şehre, oradan da içindeyken kanıksadığımız düzenlere başka açılardan bakmaya davet ediyor. Bu mekânları kullanış biçimlerimizi, bu düzenlerde barınma biçimlerimizi değiştirirsek neler olabilir sorusunu soruyor. Bu soruyla kenti ve ‘kamusal’ alanı ve tabii kendimizi tekrar tekrar yeniden şekillendirebilmek mümkün. PARK: bir ihtimal bir yandan da sınırlı kaynaklarla, kendine yetecek düzeneklerin nasıl çalışabileceklerine dair tezler üretiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın