Park Alanlarını Yaşanabilir Hale Getiren Portatif Konut Birimi

Brezilyalı mimar ve 3D görsel tasarımcı Felipe Campolina, Impact Design Competitions tarafından bu yılın başlarında başlatılan “Micro Housing 2022” yarışması için önerisini sundu.

“Urban Camp” başlıklı projesi, geçici veya kalıcı sığınak ve konut arayanlar için otoparkları yaşanabilir kılan uygun fiyatlı, taşınabilir ve montajı kolay bir bina sistemi öngörüyor. Her birim 32,4 m²’lik alana sahip olan her birim dört kişiden fazla kişiyi rahatça ağırlayabilecek şekilde düzenlenmiş.

Hacimsel detayları gösteren Felipe Campolina’nın tasarımının ön cephesi

Felipe Campolina her Urban Camp ünitesi için ana yapı olarak bir tüp ile kelepçeli iskele kullanmış ve tasarımın “sertliğini” tamamlamak için onu ahşap keresteler ve OSB levhaları ile eşleştirmiş. Çatı uygun su yalıtımı için şeffaf polikarbonat kiremitler ile kaplanmış.

Yüksek tavanlı iç mekan iki seviyeye ayrılmış; birinci katta, entegre bir yaşam ve mutfak alanına yer verilmiş. İkinci katta, duvara sabitlenmiş bir merdivenle erişilebilen kompakt bir çalışma alanı oluşturulmuş. Buna ek olarak, bir dış servis alanına bağlanan eksiksiz bir banyo da dahil olmak üzere konut birimi içindeki her odada yerleşik depolama alanları planlanmış.

Hızlı “Kendin Yap” mekanizması sayesinde, Urban Camp hızlı ve güvenli bir şekilde 100’den fazla kişiyi barındıran 25 adetlik bir mikro köye dönüşebilecek şekilde tasarlanmış.

Mevcut olanın yanına başka bir birimin monte edildiğini gösteren kuşbakışı görünüm

Bir otopark alanı içinde bir kentsel köyün simülasyonu

Felipe Campolina’nın bir otopark içinde 25 ünite önerisi ile 100’den fazla kişiye barınma imkanı sunuluyor.

Yan cephe

Yüksek tavanlı, entegre yaşam ve mutfak alanına sahip kompakt iç mekan

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın