Paris’teki Yeni Konut Projesi İki Farklı Cepheye Sahip

Paris’teki Yeni Konut Projesi İki Farklı Cepheye Sahip

Fransız ofis RH+architecture, Paris'in 11. bölgesinde, 45 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindeki derin ve dar bir arsa üzerine, 14 konut içeren iki yeni bina tasarladı.

Kasıtlı olarak minimumda tutulan yeni yapı ilaveleri, anarşik kent ortamına uygun ve çevredeki bağlamla hassas bir diyaloga girecek şekilde planlanmış.

Yapının bahçe tarafındaki cephesi, Paris’in koşuşturmacasına sıcak ve huzurlu bir görünüm kazandıran masif ahşap modüllerle kaplanmış.

Modüller, hareketli cephelerde derinlik ve gölge ile rastgele bir görünüm oluşturmak için yerine oturtulmuş.

Caddeye doğru bakan cephe ise beyaz betonla kaplanmış. Bazı yerlerde düz beton kullanılırken bazı bölümlerde daha sert bir doku hissi vermek üzere efektli bir yapı kullanılmış.

Derin ve dar arsanın doğası göz önüne alındığında, binanın yükseklikleri, ölçeğin dışında olduğu izlenimini önlemek ve bahçe seviyesindekiler de dahil olmak üzere dairelerin mümkün olduğunca fazla güneş ışığı almasını sağlamak için teraslar ve çatı dikkatlice düşünülmüş.

Bir bahçeyle ayrılan iki binadaki konutların çoğu iki karşı cepheye ve bir balkon ile terasa sahip olacak şekilde tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın