Paris’teki Tekstil Atölyesinden Dönüştürülen Loft Daire

Paris’teki Tekstil Atölyesinden Dönüştürülen Loft Daire

İç mimar Isabelle Heilmann, Paris'teki eski bir tekstil atölyesini açık planlı bir ofis ve daireye dönüştürmek için cam ile kot farklılıklarını kullanmış.

Isabelle Heilmann’ın Timbaud’da tamamladığı daire. Fotoğraflar BCDF Studio’ya aittir.

Mevcut çatı katında, dar bir yatak odası ve bir zamanlar kumaş rulolarını depolamak için kullanılan alçak tavanlı üç asma kat da dahil olmak üzere birkaç kullanışsız ve eski alan bulunuyormuş.

Isabelle Heilmann, mevcut yapılardan bazılarını kaldırmış ve yeni alanları tanımlamak için kat yüksekliğinde değişiklikler yaparken odalar arasında görsel bir bağlantı sağlayan iç pencereler eklemiş.

Yükseltilmiş bir platform

Mevcut yatak odasını çevreleyen bölmeler kaldırılmış. Yerlerine inşa edilmiş olan platformda kütüphane raflarından oluşan bir home office bulunuyor.

Asma katlardan ikisi de yıkılarak sadece girişin yanındaki bir asma kat bırakılmış ve burası gece misafirlerinin ağırlanması için bir odaya dönüştürülmüş.

İç mekan boyunca Heilmann, sahiplerini bu mekana çeken eski atölyenin ruhunu korumaya çalışmış. Yükseltilmiş platform, eski asma katların yükseklik değişimlerini hatırlatırken geometrik heykelsi öğeler, orijinal düzeni çağrıştırıyor.

Yinelenen geometrik motif örnekleri arasında, platforma çıkan basamakların her iki yanındaki dolaplar ve depolama nişleri içeren bir dizi kübik hacim yer alıyor.

Asimetrik bir pencere, oturma odasını yeni yatak odasına bağlıyor. Yatak odasındaki basamaklı yatak başlığı ise kitaplar, resimler ve diğer nesneler için raf alanı yaratıyor.

Ofis platformunun karşısında yer alan mutfak, asma katın ve pencerelerin altına yerleştirilen L şeklinde sade bir düzene sahip.

Dolap üniteleri huş ağacı kontrplak kapaklara ve iç mekanın minimal, endüstriyel görünümünü tamamlayan mermer  tezgaha sahip.

Orijinal atölyenin bir parçası olan çelikli cam bölme duvar özenle korunmuş ve şimdi bir taraftaki oturma odasını diğer taraftaki mutfak ve yemek alanından ayırıyor. Bu cam bölmedeki kapı ise, tavandan sarkıtılan bir salıncakla odanın yüksekliğinden en iyi şekilde yararlanıldığı yaşam alanına açılıyor.

Cam bir bölmeyle ayrılmış mutfak ve oturma odası

Ev sahipleri vintage obje koleksiyonlarını sergilemek için boş bir tuval istediklerinden daire boyunca duvarlar ve zeminler sessiz ve minimal bir fon sağlamak için beyaza boyanmış.

Yatak odasında huş kontrplaktan yapılmış dolaplara sahip geniş bir giyinme alanı bulunuyor ve bu alan daha önce banyo tarafından kullanılan bir alana yerleştirilmiş.

Ana banyo, Fransız Pop Corn firmasının yuvarlanmış fayanslarıyla kaplanmış geometrik lavabosuyla dairenin başka yerlerinde kullanılan geometrik temayı eğlenceli bir şekilde ele alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın