Paris’teki İlk Büyük Ölçekli Ortak Yaşam Alanı: Flatmates

Cutwork tarafından tasarlanan Flatmates, dünyanın en büyük startup ​​kampüsü olan Station F'teki ortak yaşam alanı projesi.

Flatmates, kafe, fırın, bar, spor salonu, çamaşırhane hizmetleri ve ortak alanları bulunan 100 ortak dairede 600’den fazla girişimciyi ağırlıyor. Proje aynı zamanda Paris’teki ilk büyük ölçekli ortak yaşam alanı.

Her daire ortak banyo, mutfak, oturma odası ve açık balkon ile kendi kompakt kişisel yaşam alanına sahip 4 ila 6 sakin tarafından paylaşılıyor. Ortak sosyal alanlar tüm sakinler tarafından kullanılırken ve aynı zamanda zemin kattaki geniş açık alan etkinliklere, konserlere vb. ev sahipliği yapıyor.

“Japon kültüründe, mekan sadece nesneler ve duvarlar arasındaki ilişkilerle değil, aynı zamanda insanlar arasındaki etkileşimler ve ilişkilerle de tanımlanır.”
Cutwork’ün Kurucu Ortağı Antonin Yuji Maeno

Cutwork, 9 farklı daire tipolojisinin iç mekanını tasarlarken ve ortak kentsel yaşamın ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanmış 5.000’den fazla mobilya parçası üretmiş.

Benzersiz on beş mobilya tasarımı, Cutwork’ün metalik boruların elle bükülmesini sağlayan, patentli endüstriyel teknolojisi kullanarak yapılmış.

“Ürünler minimal, çok işlevli ve yoğun günlük kullanım için sağlam üretilmiştir, bu da ortak çalışma ve yaşam alanları için hayati önem taşıyor.”
Cutwork’ün Kurucu Ortağı Kelsea Crawford

Tasarım, üretim ve nakliye alanlarında esneklik sağlayan patentli, yeni endüstriyel teknolojiler üzerine çalışan Cutwork, iç mekan konseptlerini kolayca ve uygun maliyetle üretebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın