Paris’teki Eski Otomobil Garajı Artık İki Ayrı Vakfa Ev Sahipliği Yapıyor

Lobjoy-Bouvier-Boisseau Architecture, Paris Marais'nin kalbinde Fondation Henri Cartier-Bresson ve Fondation François Sommer için karma kullanımlı bir bina tasarladı.

Lobjoy-Bouvier-Boisseau Architecture, 79 Rue des Archives’taki eski otomobil garajını yenilerken sergiler için bir mekan, çalışma alanları, kamusal bir alan yarattı. Projenin zorluğu, Marais’in kimliğini korurken, iki ayrı kuruma ev sahipliği yapacak ve onları vurgulayacak çağdaş bir alan yaratmaktı.

Geçmişte sebze bahçesi olarak kullanılan projenin arsası, eski garajın kısmen yıkılması sayesinde ikinci bir avluya sahip oldu.

Zemin kattaki cam perde duvarlar, Rue des Archives’tan perspektifler yaratıyor ve Fondation Henri Cartier-Bresson’un sergi alanlarını gözler önüne seriyor. Dehlize benzeyen kapalı bir geçitle yeni ikinci avluya ulaşılıyor. Heykelsi bir merdiven, kısıtlı erişime sahip üst katlara hizmet ediyor.

Sağlam eloksallı alüminyumdan yapılmış örgü kaplama ana cephede çift cidar oluşturuyor. Bu tasarım hem projenin imzası hem de bina sakinlerinin gizliliğini garanti eden bir filtre.

Etiketler

Bir yanıt yazın