Paris’te Tarihi Okula Uyumlu Ek Bina

Paris’te Tarihi Okula Uyumlu Ek Bina

Bien Urbain ve Fayolle Pilon tarafından tasarlanan Notre-Dame des Oiseaux Lisesinin genişletme – yenileme çalışması, Paris'in 16. bölgesinin merkezinde, Michel-Ange Caddesi'nde yer alıyor.

19. yüzyıldan kalma binanın kısmi yenilenmesinin yanı sıra, laboratuvar, bir spor salonu, sınıflar, ofisler, kütüphane, mevcut yemek salonunun bir uzantısını içeren zengin, karmaşık bir programı uygulamak için projede eski ve uyarlanmış ek binanın yıkılması gerekiyordu.

1862’de oluşturulmuş sokakta yer alan eğitim yapısı, Bois de Boulogne’dan Seine nehrine uzanan geniş bir kentsel peyzaja yerleştirilmiş. Yeni bina, mevcut yapı cephesinin bir parçası haline getirilmiş.

Yapının mimarisi, hem şehri hem de kurumu karakterize edecek şekilde sadelik ve ağırbaşlılık ile tanımlanıyor. Programın iddiası, mevcut yapıların öne çıkması ve düzenleyici gerekliyken, iki ana hacimden oluşan bir yapı olmasına rağmen, alanın tüm potansiyelini kullanan kompakt, verimli bir organizasyon sağlamak olmuş. Zemin katta yer alan altı katlı ana bölüm, sokağın genel yapısını takip ediyor. Tasarım, teraslarda düzenlenmiş üç seviyeden oluşan ikinci parça ile diğer yapı ile eklemleniyor.

Bu, yüzey optimizasyonuna izin verirken aynı zamanda çeşitli olanaklara da izin vermeyi sağlıyor: komşuların kullanımı için arsa sınırında verandalar oluşturuyor ve bu teraslar, mevcut 19. yüzyıl binasının tarihi cephesini ortaya çıkarıyor. Spor salonunun yer altına yerleştirilmesi, projenin küresel organizasyonuna yön veren önemli bir karar oluyor. Mevcut binaya paralel olarak konumlandırılması, tüm yapıya benzersiz bir asansörle hizmet verilmesini sağlıyor.

Tadilat, yapısal çalışmaları ve okulun günlük yaşamını iyileştirmeyi amaçlayan bazı faydacı müdahaleleri içeriyor. Tesisin bütünlüğü, akıcı işleyen ve küresel bir güvenlik yaklaşımı lehine, her seviyede mevcut ve yeni binalar arasında bağlantıların oluşturulmasıyla iyileştiriliyor.

Bu mimari, hacimlerde ve koyların çalışmasında yığma yapı üzerine, çağdaş bir şekilde yeniden yorumlanan belirli bir çalışmayı ifade ediyor. Tuğla, beton ve camın hakim olan maddeselliği, hem okulda hem de Michel-Ange Caddesi’nde benzerlik buluyor. Masif parçalar, Paris taşının rengini hatırlatan sarı, el yapımı tuğlalarla kaplanmış. Bina seviyeleri lekeli beton çizgilerle işaretlenmiş. Bölmeler aynı malzemeden bir lentoya sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın