Paris’te Eko-Kampüs Projesi

Fransız mimarlık ofisi Périphériques Marin + Trottin Architectes, Fransa'nın Vitry-sur-Seine kentinde bir eko-kampüs tasarladı.

Enerji verimliliği temasıyla yola çıkan ve inşaat işleri için özel bir eğitim merkezi olan kampüs, Vitry’deki Domaine Cherioux’nun dönüştürülmesi kapsamında oluşturulan daha geniş bir planın parçası.

Açısal planlar, tüm alanı görsel ve işlevsel olarak kesen iki büyük açıklık ve çıplak ahşaptan üçgen strüktürel yapısı gibi tamamlanan parçalanmış unsurlar tasarım süreci boyunca mimarları yönlendirmiş.

Önceden inşa edilmiş bir yapının parçası olan, inşa edilmiş bir yapının parçası olması amaçlanan veya bir binanın yapısal bir unsurunu temsil eden bir nesne…

Périphériques Marin + Trottin Architectes, projenin ana planını kuzey üç adacık boyunca dağıtılmış altı tuğla binadan oluşan bir küme olarak oluşturmuş.

Alanın parçalı bloklarını iki seviyesinde toplayan, dağıtan ve organize eden ve eğitim atölyelerine ev sahipliği yapan iç merkezi cadde bulunuyor. Caddeyi oluşturan, geleneksel olarak monte edilmiş üçgen ahşap çerçeve, geçidi kaplayan ETFE kaplamayı destekliyor ve doğu-batı geçişini koruyor.

Mimarlar alanın endüstriyel tarihini hatırlatmak için eko-kampüsün cephesini emaye tuğlalarla kaplamış. Tuğlalar, 1930’larda bir zamanlar burada bulunan fabrikaların metaforik bir temsili olarak hizmet ediyor.

Tasarım, tarihi köklü yeni bir çağdaş kampüs bölgesi oluşturmak için banliyö sanayi yapılarının açısal planlarını ve teraslamalarını yeniden yorumluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın