Paris’te Biyo-Kaynaklı Malzemelerle İnşa Edilmiş Bir Anaokulu

Fransız ofis Régis Roudil Architects, Paris’in 7. bölgesinde Fransız Cumhuriyeti’nin ulusal sarayı Palais de l’Alma içinde, doğa ile yakın ilişki sağlayan, sakin bir atmosfere sahip bir anaokulu tasarladı. Proje Paris’in kalbinde yer almasına rağmen sade tasarımı ile huzurlu bir mekan olarak planlanmış.

Projenin asıl zorluğu, mevcut inşa edilmiş anıtsal ortamına iyi entegre edilmiş bir plan oluşturmak olmuş.

Eyfel Kulesi ve Musée du Quai Branly gibi yakındaki anıt yapıların güçlü dokusuna ustaca uyum sağlamak için, yeni yapı yatay olarak yayılan simetrik bir düzen şeklinde tasarlanmış ve inşaatta kereste ve sıkıştırılmış toprak gibi biyolojik kaynaklı malzemeler kullanılmış.

Cumhurbaşkanlığı, şehir karmaşasından uzakta, Napolyon’un eski ahırlarının bulunduğu alanda bir anaokulu inşa edilmesine karar vermiş. Anaokulunun yeni konumu, Rue de l’Elysée’deki eski uyumsuz binasına kıyasla ona canlılık ve renk katan daha dingin bir atmosfer sağlamak üzere tasarlanmış.

Geniş ve şeffaf bir alan oluşturmak üzere farklı avluların entegrasyonu yoluyla tasarımda yeşillikle bağlantı öne çıkarılmış.

Bu açık plan yoluyla, çocukların mahremiyetinden ve konforundan ödün vermeden çevredeki manzaraya ve doğayla bütünleşme sağlanmış.

Malzeme seçimine gelindiğinde, tasarım ekibi ahşabı projenin kahramanı yapan daha çevre dostu bir palet seçmiş. Kullanılan malzemenin nitelikleri yalnızca projenin estetik yönüne katkıda bulunmakla kalmamış, aynı zamanda yapının sürdürülebilir bir karakter kazanmasına yardımcı olmuş. Ekip, sıkıştırılmış toprakla ilgili olarak maliyetleri en aza indiren yerel kaynaklı bir malzeme seçmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın