Paris’te Bir Kreş ve Anaokulu

Paris merkezli mimarlık ofisi Antonio Virga Architecte, Issy-les Moulineaux'da bir kreş ve anaokulunun tadilatını yaparken ek binasını tasarladı.

Issy-les-Moulineaux’da bulunan Marie Marvingt Anaokulu ve Kreşi’nin yenilenmesi ve genişletilmesi projesinde, mevcut bir bina için güçlü, kalıcı bir kimliğin, ihtiyaca ve kullanıcılarına iyi uyarlanmış çağdaş ve zamansız bir tasarımın yeniden yaratılmasına odaklanılmış. Hacimleri, planları ve cepheleri rasyonelleştirerek, tüm yapı için daha iyi bir termal kabuk sağlanırken binanın tasarımının mümkün olduğunca basitleştirilmesi amaçlanmış.

Cepheler için ahşap ve mineral olmak üzere ikili bir malzeme çeşidi seçilerek ana girişin doğal ve etkili bir şekilde öne çıkarılması sağlanmış. Basit bir yükseklik ve çift eğimli bir çatı ile bir buluşma noktası, ortak bir alan, “ahşap ev” hissiyatı vurgulanmış.

Bu girişin içindeki oyun alanları, binanın yeni mimarisine uygun olarak tamamen yenilenmiş. 1. katta bulunan ve  daha önce kullanılmayan mevcut bir geçide yeni bir form verilmiş ve geçiş yolu zemin kat gündüz uyku odası hacmiyle aynı hizaya getirilerek toplam genişlik 1 metre artırılmış toplam açıklık ise 2,4 metreye ulaşmış.

Bu yeni boyut, artık çocuklar ve öğretmenler için mevcut olan bir dizi yeni kullanımı mümkün kılmış. Zemin katta bu geçitin aynı zamanda kapalı bir oyun alanı olarak hizmet vermesi, güneşten korunması ve avlunun arkasındaki tuvalet bloğuna kadar öğretmenler tarafından gözetlenmesi planlanmış.

Birinci katta bu alandan en iyi şekilde yararlanmak için ikinci kattaki avlu aynı hizaya kadar genişletilmiş, böylece birinci kat kötü hava koşullarından, sınıflar ise yüksek düzeyde güneş ışınlarından korunmuş.

Cephelerde ana malzeme olarak pürüzsüz, açık renkli sıva kullanılmış. Yenileriyle değiştirilen tüm dış çerçeveler altın eloksallı alüminyum ile tasarlanmış. Cephelerde kullanılan üçüncü ana malzeme, binanın yeni genel kimliğine katkıda bulunan renk doygunluğuna sahip karaçam ahşap olmuş.

Yapının hacimsel ilkeleri iç mekanlarında da uygulanmış ve yaşam alanları sadeleştirilmiş. Nötr tonlar kullanılarak aydınlık mekanlar oluşturulmuş. Yetişkin ve çocukların kullanımına uygun özel ölçü ahşap mobilyalar monte edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın