Paris’te Bir Apartman Dairesi Renovasyonu

Paris’in 17. bölgesindeki 1980’lere ait yapının en üst iki katında yer alan The Edge isimli apartman dairesi, şehrin çatılarına hakim bir manzaraya sahip. Clément Lesnoff-Rocard Architect, temiz çizgiler, açık renkler ve aynalar kullanarak apartman dairesini yenilemiş.

“Bu mekan bana kendinizi uçurumun kenarında bulduğunuz, onun yamacından etkilendiğiniz, manzaranın güzelliği karşısında büyülendiğiniz ve usulca düşmekten korktuğunuz o çok spesifik duyguyu veriyor.”
Clément Lesnoff-Rocard

2 kata yayılan, 2 yatak odalı dairenin alt katında açık planlı bir mutfak, oturma ve yemek alanı bulunuyor.

Küçük bir tuvalet ve gömme dolaplar, köşegen duvarlardan biri boyunca aynalı kapılarla gizlenmiş. Bu aynalar, odanın karşı tarafındaki pencerelerden gelen ışığı yansıtmaya yarıyor.

Tasarımcılar buraya, odanın garip açılarını yumuşatan kıvrımlı bir platform yerleştirmiş. Duvar boyunca uzanan platform, pencere önü oturma alanını ve küçük yükseltilmiş açık teras alanını şekillendiriyor.

Siyah dolaplara ve aynalı, sıçramayı engelleyen koruyucu bir panele sahip olan açık planlı mutfağın önünde oluklu alçı levhalarla kaplı merkezi bir kolon bulunuyor.

Altında gömme dolap bulunan mermer bir merdiven, ham betonla çerçevelenmiş. Merdiven, banyolu bir ana yatak odasının, iki küçük yatak odasının ve bir aile banyosunun bulunduğu birinci kata çıkıyor.

Lesnoff-Rocar açık bir renk paleti kullanarak siyah ahşap-beyaz boya veya beyaz mermer-beyaz beton gibi ilginç malzeme bağlantı noktaları oluşturmuş.

Ada Evi

Etiketler

Bir yanıt yazın