Paris Moda Haftası’nda Öne Çıkan Mimarlık

Paris moda haftasında mimarlığın nasıl bir boyutta yer bulduğuna kısaca bir göz atalım.

Fujimoto’dan Esinlenen Bir Koleksiyon

İsviçreli Akris markası 2016 koleksiyonunu Sou Fujimoto’nun mimarisinden esinlenerek tasarladı. Fujimoto’nun tasarımlarını, koleksiyonun temeline alan marka, mimarın, Miami’de tamamladığı alışveriş merkezinden, Serpentine Pavyonu’ndan ögeler kullandı.

Koleksiyon hazırlık süresince mimar ile birlikte çalışan, markanın kreatif direktörü Albert Kriemler, “Sou Foujimoto’nun yaptığı işlere ve mimarlığa getirdiği özgün bakış açısına tapıyorum. Bazı mimarların vizyonunda moda ile mimarlığın kesişimini çok daha kolay görebilirsiniz. Beden ve çevre arasında rahat bir yaşam sunar bu zihinler…” diyerek Fujimoto’nun projelerinde hep bir denge arayışı olduğunu düşündüğünü, transparanlık ve opaklığın da bunlardan biri olduğunu belirtti.

Markanın Paris Moda Haftası kapsamında Grand Palais’de gerçekleşen defilesinde Fujimoto’nun eserlerinden öykünen 49 kıyafet sergilendi. Kıyafetler mimarin projelerine göre sıralanırken bazılarında projelere yapılan referansların daha fazla olduğu görüldü.

House N koleksiyonda bir baskı ögesi olarak yansıma buldu, Serpentine Pavyonu ise minimal detaylara gizlenerek tişort ve tuniklere işlendiği beliirtildi.

Koleksiyonda yer alan parlak mavi elbiseler ise mimarın bu yıl tamamladığı Miami Design District’e gönderme…

Yeni Markalar OMA-AMO’nun Kıskacında

Miu Miu’nun 2016 İlkbahar Yaz defilesi sahne tasarımını AMO hazırladı. “Zamansız Harabe” olarak isimlendirilen, anıtsal ögeleri barındıran podyum, Palais d’Iena’da bulunuyor.

Palais d’Iena’nın kendine güvenen, sıkı düzenine karşı bir duruş olarak dramatik bir tavır alan tasarım ortaya koyduğu komplex geometri ile dikkat çekiyor. Büyük hacimler, kıvırımlı yüzeyler podyumu ve arkaplanı oluşturuyor.

Kullanılan yansıtıcı yüzeyler bu karşıtlıkta bir nevi beyaz bayrak görevi üstleniyor ve Palais d’Iena’nın farklı perspektiflerini yansıtarak podyum ile bütünleştiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın