Paris İçin Minimalist Bir Tipografi Çalışması

Paris Turist Danışma Ofisi için grafik çalışması yapan Graphéine ekibi, oldukça basit ve minimal bir tasarım ortaya çıkarmış.

1971’de kurulan Paris Turist Danışma Ofisi, geçtiğimiz sene yayınlarında kullanmak üzere Fransız tasarım ekibi Graphéine’den danışmanlık almış ve sonuç olarak sunulan 3 konsept arasından en minimalist öneri üzerinde karar kılınmış.

Bu işe başlarken ekibin aklını karıştıran en temel sorulardan biri Eyfel Kulesi sembolünü kullanıp kullanmamak olmuş. Paris’e uluslararası alanda kimlik kazandıran bir simge olan kule, tasarımcılar tarafından kitsch bir görsel sınır olarak düşünülmüş ancak onu kullanmadan bir çalışma ortaya koymanın sıkıntılı olacağı görüşüne varmışlar.

Basitlik üzerine giden ve Paris siluetinin görülebileceği tipografik bir tasarım üzerinde yoğunlaşan çalışmalar sonucunda A harfinde Eyfel Kulesi’nin formundan ilham alınmış.

İllüstrasyonlarıyla ekibin çalışmalarına destek veren illüstratör Severin Millet’in kent rehberi çalışmalarında ise alışılmış kartpostal resimlerini kullanmak yerine kentin renkli ve şiirsel tarafı yansıtılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın