Paraguay’da Tuğla ile Kaplı Bir Çalışma Alanı

Kıvrımlar, küpler ve tuğla levhalar, Mínimo Común tarafından tasarlanan bu ofis binasında bir araya gelerek yapıcı deneyleri bir oyuna dönüştürmüş.

Mínimo Común Arquitectura, Paraguay’ın Mariano Roque Alonso şehrinde, tuğla kullanımı üzerine kapsamlı deneyler sonucu tasarlanan “Nordeste Workspace” isimli ofis binası projesini tamamladı.

Projede, binanın yapısal düzenini tanımlamak ve cephede bir gölge-ışık oyunu yaratmak üzere çeşitli doku kolajları oluşturulmuş. Sokağa bakan tek bir cephesi olan bina, orta yoğunluklu kentsel dokuya uyan uzun, dar bir alanı kaplıyor.

Proje öncesi mevcut ağaçların bakımı yapılarak, bahçede caddeye bakan ağaç hariç, yeni binaya dahil edilmiş. Parsel sınırından geriye doğru taşınmış yapı, ziyaretçileri eğimli düzlemlerle dolu dikey ve yatay elemanlardan oluşan bir tuğla cephe ile karşılıyor.

Ortaya çıkan 180 m²’lik binada, bir ortak çalışma alanı ile tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir şirketin ofisi yer almış. Bu iki ayrı iş alanının organizasyonu eğimli çatı ile sınırlandırılmış; en alt bölüm ortak çalışma alanına ev sahipliği yaparken çift kat tavan yüksekliğine sahip taraf diğer ofis alanına hizmet verecek şekilde planlanmış.

Açıklıkların konumu ve boyutu sayesinde ofislerde etkili bir aydınlatma ve havalandırma sağlanmış. Parselin arkası, birinci binanın her iki katından da erişilebilir halde, çalışma alanı olarak da kullanılan ikinci bir hacmi içerecek şekilde tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın