Pandemi Sonrası Konut

Ticiane Lima Arquitetura & Interiores, São Paulo'da tasarladığı konteyner içindeki kompakt bir proje ile salgın sonrası yeni ev konseptini sunuyor.

“Yeni ev”, pandemi sonrası evlerin mimarisi ve dekorasyonundaki yeniliklerden bir yansıma sunan Janelas CASACOR 2020 sergisinin temasından ilham alıyor.

8 Kasım – 8 Aralık tarihleri arasında, São Paulo’daki Praça Vinicius de Morais – Morumbi’de sergilenen 15 metrekarelik konteyner, mutfak, ofis, banyo, yatak odası ve çatı bahçesi olmak üzere bölümlere ayrılmış.

Projede, pirinç ve üfleme camı tek bir parçada birleştiren, hayali bir boşluğu yansıtan, birbirini destekleyen ve kristalle temsil edilen kırılgan bir mekanda yaşayan Ricardo Bueno’nun sanat eseri Elo’dan ilham alınmış. Mimar, sanat eseri ile bu yeni ev arasında bir benzerlik öneriyor; kristalin hassas alanı, zorluklar ve geçişler yaşanırken aynı zamanda hassas ve destekleyici bir yer olan evimizi temsil ediyor. En sonunda ev herkes için güvenli bir sığınak haline geliyor.

İç mekanında İskandinav tasarımından izler taşıyan konut projesi, sürdürülebilir hafif ahşap, Grano desen, doğal malzemeler, küçük mobilyaların kullanımı ve çok işlevli alanlarıyla öne çıkıyor. Çevrenin berraklığı projenin güçlü noktalarından biri, enerji için bir güneş paneli ile aynı anda hem dağınık hem de doğrudan aydınlatma sağlanıyor.

Doğa ile daha fazla temas için, projede mutfakta açılabilen pencereler, yatak odasında bir yan pencere, peyzaj mimarı Flávio Abílio tarafından tasarlanan bir yeşil çatı ve rahatlamak-dinlenmek için güzel bir teras yer alıyor.

Konutta çevresel bir konsept oluşturularak insanların yaşam kalitesine sahip olmaları için gerçekten neyin gerekli olduğuna dair farkındalık yaratılıyor. Bu nedenle, her köşe basit ve samimi bir şekilde evi gerçek bir yuvaya dönüştürüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın