Panasonic Design’dan Tüm Duyularınıza Birden Hitap Eden Tasarım: “Transitions”

Panasonic Design bu sene "Transitions" ana başlığında "Air Inventions" isimli enstalasyonu ve düzenlediği konuşma serileriyle Milano Tasarım Haftası'nda yer alıyor.

2017 Milano Tasarım Haftası’nda sergilenen “Electronics Meets Crafts” tasarım işiyle Milan Design Award’da en iyi hikaye anlatıcısı ödülünü alan Panasonic Design bu sene de “Transitions” ana başlığında “Air Inventions” isimli enstalasyonu ve düzenlediği konuşma serileriyle Milano Tasarım Haftası’nda yer alıyor.

Pinacoteca di Brera avlusuna yerleşen “Air Inventions” su damlacığından esinlenilerek tasarlanmış 20 metre genişliğinde beyaz bir balon, belli aralıklarla zeminden püskürttüğü su buharı ile her an havalanacak gibi duran bir zeplini andırıyor. İçeride yaklaşık 10-15 dakikalık bir performansın parçası oluyorsunuz.

Topladığı havayı nano ölçekte su parçacıklarına dönüştürerek geri veren ama yine de ıslaklık hissi yaratmayan ve havayı temizleyen “nanoe X” ve “Silky fine mist” teknolojisi ve enstalasyonun iç yüzeyine görüntülerin yansıtılmasını mümkün kılan yüksek çözünürlüklü balık göz lense sahip projeksiyon ile oluşturulan performans neredeyse tüm duyularınıza birden hitap ediyor. Adeta bir bulutun içerisinde olduğunuz hissini yaratıyor. Su buharının yoğunluğunun azalıp artmasıyla, buharın geçirgenliğindeki değişimle de diyebiliriz görebildikleriniz değişirken, bir yandan yansıtılan ışık oyunları ve bağlantılı seslerin eşliğinde performansı deneyimleyebiliyorsunuz.

22 Nisan Pazar gününe kadar her gün 11.00-21.00 saatleri arasında Pinacoteca di Brera avlusunda görülebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın