Pamukkale Köyü Projesi Çalışma Grubu Oluşturuldu

DEGİAD İş ve Genel Projeler Komisyonu tarafından Pamukkale Köyü Projesi Çalışma Grubu kuruldu. Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesinin 2. Etabının hazırlıklarına başlayan çalışma grubu, yeni çalışmalara imza atmayı hedefliyor.

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD), kısa sürede kent genelinde büyük ses getiren ‘Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesi’ne imza atmıştı. Bu projeyle Pamukkale’nin yenilenmesi ve kalkınması hedefleniyor. Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesi kapsamında ilk etabı tamamlayan DEGİAD, ikinci etap için çalışmalara başladı. İlk etapta 51 projenin katılımıyla yaşayan Pamukkale Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması düzenlenmişti. DEGİAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi’nin de desteğiyle ‘DEGİAD Yaşayan Pamukkale Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’ gerçekleştirmişti. Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesi kapsamında düzenlenen bir mimari fikir yarışması olan etkinlik ile UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan turizm beldesi Pamukkale’nin sahip olduğu turizm potansiyelinin hak ettiği şekilde ekonomiye ve refaha tahvil edilemediği endişesiyle kamuoyunda bir farkındalık ve bilinçlenme oluşturulması hedeflenmişti. 51 projenin katılımıyla gerçekleştirilen Pamukkale Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması kapsamında DEGİAD 1. 2. ve 3.’lük Ödülü, DEGİAD Mansiyon 5 ayrı ödül ve DEGİAD Satın Almaya Değer Görülen ödülü ile 2 öğrenci için Jüri Katılım Ödülü verilmişti. Pamukkale Köyü Projesi çalışma grubunun kurulmasıyla birlikte Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesi’nin 2. etap hazırlıklarına başlandı.

Proje kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden DEGİAD İş ve Genel Projeler Komisyonu tarafından Pamukkale Köyü Projesi Çalışma Grubu kuruldu. İlk toplantısını gerçekleştiren çalışma grubu, DEGİAD üyesi mimarlar ile DEGİAD Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu İş ve Genel Projeler Komisyonu üyelerinden oluşuyor. Çalışma grubunda; DEGİAD üyeleri Mimar Nedim Öz, Mimar Ezgi San ve Yüksek Mimar İrem Selçuk ile DEGİAD yönetim kurulu ve İş ve Genel Projeler komisyonu üyeleri Cahide Fenli Akman, Dr. Öğretim Üyesi Mimar Halit Coza ve Emin Terzioğlu yer alıyor. Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesinin 2. Etabının hazırlıklarına başlayan çalışma grubu, önümüzdeki dönemlerde Pamukkale Köyü’nün yeniden canlandırılmasına yönelik çalışmalara imza atmayı hedefliyor.

Kaynak

Etiketler

Bir yanıt yazın